Hostia víkendových politických diskusií tento víkend.
StoryEditor

Víkendové diskusie: O slobode slova, zmene v súdnej rade a prezidentka o svojich plánoch

03.05.2024, 18:57
Autor:
michmich

Na telo prinesie exkluzívny prieskum agentúry Focus o tom, či si voliči želajú alebo neželajú, aby Ivan Korčok vstúpil do straníckej politiky.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

V sobotu 4. mája od 12:10 hodiny uvedie verejnoprávny vysielateľ na Rádiu Slovensko, ale aj vo vysielaní spravodajskej RTVS :24 tradičnú politickú diskusiu Sobotné dialógy.

Zdravotnícky špeciál prinesie debatu moderátorky Karolíny Lacovej s ministerkou zdravotníctva za stranu Hlas-SD Zuzanou Dolinkovou a poslancom za SaS a členom Výboru NR SR pre zdravotníctvo Tomášom Szalayom.

Zhovárať sa budú o financovaní zdravotníctva a oddlžovanie nemocníc, o konsolidácii v zdravotníctve a o rušení zdravotníckych benefitov, ale aj o výstavbe nemocníc či o využití peňazí z Plánu obnovy. No nevynechajú ani ďalšiu dôležitú zdravotnícku tému ako nedostatok lekárov a aj ďalších zdravotníckych pracovníkov. 

image

V politike.

V politike

Relácia V politike odvysiela spravodajská televízia ta3 tradične v nedeľu 6. mája o 11:00 hodine. Aj tento raz bude reláciu viesť osvedčená tvár diskusie - moderátor Richard Dírer.  

Do štúdia tentoraz zavíta štvorica hostí a to poslankyňa NR SR za PS Lucia Plaváková, poslanec NR SR zo strany Smer-SD Richard Glück, poslanec NR SR za Hlas-SD Samuel Migaľ a poslanec NR SR hnutia KDH Marián Čaučík.

Rozprávať sa budú o zmenách v súdnej rade, o návrhoch na odvolávanie, o prípadnom prerozdeľovanie postov vo výboroch, o mimovládnyh organizáciách ako zahraničných agentoch, ale aj o slobode slova a médiách.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Telerozhlas prinesie naživo v nedeľu 5. mája od 11:55 hodiny na Jednotke a zároveň vo vysielaní RTVS :24 druhú diskusiu O 5 minút 12.

Moderátor Marek Makara pozval posadiť sa do horúcich diskusných kresiel podpredsedu NR SR a predsedu strany SNS Andreja Danka a poslanca NR SR a predsedu strany SaS Branislava Gröhlinga.

Témy ich diskusie budú aktuálny politický vývoj a vzťahy v koalícii a opozícii, presadzovanie zákonov a priebeh schôdze NR SR a aj rozsah a dosah konsolidácie a financovanie sociálnych opatrení.

image

Na telo. 

Na telo

V prezidentskom paláci sa čoskoro udeje výmena hlavy štátu. Inaugurácia Petra Pellegriniho sa blíži a prezidentke v úrade zostávajú už len posledné týždne. Opýtame sa jej na posledné návštevy, možné vetá, pohľad na aktuálne dianie v spravodlivosti, spory koalície s opozíciou, ale aj na jej plány po skončení mandátu.

Nielen o týchto témach sa bude už túto nedeľu 5. mája moderátor Michal Kovačič rozprávať v relácii Na telo s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Na telo tiež prinesie exkluzívny prieskum agentúry Focus o tom, či si voliči želajú alebo neželajú, aby Ivan Korčok vstúpil do straníckej politiky. Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 22:17