osobný archív
StoryEditor

Najsledovanejšie video na Instagrame je video o pečení. Čím si získalo pozornosť?

Pozrel som sa na najnovších rebríček najsledovanejších branded videí na Instagrame. Tu sú dôvody, prečo uspeli.

Rok 2016 bol pre Instagram ďalším prelomovým rokom. Instagram prešiel redizajnom loga, UI, identity a vylepšil množstvo funkcií, hlavne pre video. Používatelia môžu od marca uploadnúť videá v dĺžke až 1 minúty, teda 60tich sekúnd, čo umožnilo mnohým značkám iné nastavenie online video stratégie pre Instagram. 

Storytelling a priama interakcia s publikom, či odnedávna aj Live video, používateľom, no hlavne značkám, umožňuje funkcia stories.

Trend online videa ako branded contentu je pre “mobile traffic” podľa TubularInsights.com predikovaný až na 70% až 80% v nasledujúcich 3-4 rokoch. Instagram má približne 600 miliónov aktívnych používateľov za mesiac, a čas strávený pozeraním videí vzrástol o 40% za posledných 12 mesiacov.

Čo sa týka branded contentu, dnes už väčšina firiem používa Instragram ako významnú platformu svojej online video marketingovej stratégie. Množstvo brandov vytvára krátke kreatívne videá, ktoré využívajú interakciu diváka s play/pause buttonom, či inými možnosťami, ktoré Instagram ponúka.

Pozrel som sa na 5 najlepších a najsledovanejších branded “Insta-videí” za uplynulý mesiac a tu je zoznam:

  1. Coca Cola

Coca Cola je jeden z najhodnotnejších brandov na trhu, s viac ako 1,7mil. followerov na Instagrame.

The newest #Thanksgiving tradition: Coca-Cola #Bingo! How are you getting to 5-in-a-row?

Video uverejnené používateľom Coca-Cola (@cocacola),

  • Kvalita / spracovanie: stop-motion animácia
  • Dĺžka: 10 sekúnd
  • Interakcia / online prvky: play/stop videa – akoby hodenie kociek pri hre bingo – na základe umiestnenia 4 vrchnákov, výber činností pre celú rodinu
  • Engagement: 8,5 tis.
  • Počet zhliadnutí: 45,7 tis.

 Coca Cola vytvorila takéto simple stop motion video, ktoré imituje hru bingo. Je jednoduché, interaktívne a pre celú rodinu, kedže si tam každý medzi 25 činnosťami počas sviatkov, určite niečo nájde. J

 

  1. Ben and Jerry's:

Už druhý rok v rade zmrzlinársky gigant Ben & Jerry's v spolupráci s pivovarom New Belgium Brewing vytvára tzv. “Chocolate Chip Cookie Dough Ale” pivo s príchuťou čokoládovej cookie zmrzliny. Výnos z predaja putuje do fondu Protect Our Winters (POW) ako aj do neziskových projektov na zvýšenie povedomia o globálnom oteplovaní. Podľa TubularLabs je po YouTube kanáli druhou najsledovanejšou platformou Ben & Jerry's videí práve Instagram so 675 tisíc followermi.

  • Kvalita / spracovanie: 4:3 – záber z mobilu
  • Dĺžka: 8 sekúnd
  • Interakcia / online prvky: spojenie produktov 2 brandov vo videu - branding
  • Engagement: 7,5 tis.
  • Počet zhliadnutí: 86,3 tis.

Video nie je unikátne spracovaním ani formou ale obsahom. V tomto krátkom mobil videu je spečatené partnerstvo s dobročinným úmyslom medzi Ben & Jerry's a pivovarom New Belgium Brewing, liatím piva do zmrzliny. Je to skvelé PR pre obe značky.

  1. LEGO

Spoločnosť LEGO patrí ku gigantom globálneho trhu s viac ako 31,7 mil. zhliadnutí videí za November. Približne 963 tisíc zhliadnutí vygeneroval Instagram. Z 11 publikovaných videí v Novembri TubularLabs vybrali práve toto.  Video má viac ako 167 tisíc zhliadnutí a engagement s číslom 30 tisíc je tiež slušný.

Time stands still when you're having fun! #MannequinChallenge #LEGOStoreLondon #??

Video uverejnené používateľom LEGO (@lego),

  • Kvalita / spracovanie: 4:3 – nakrútené na mobil
  • Dĺžka: 60 sekúnd
  • Interakcia / online prvky: #mannequinchallenge
  • Engagement: 30,1 tis.
  • Počet zhliadnutí: 167tis

 

Ďalšie video z vlny #mannequinchallenge videí ukazuje, aký veľký ošiaľ táto challenge spôsobila. Video bolo nakrúcane v Londýnskom LEGO store, a výsledok dokazuje prepracovanú prípravu póz aj veľký počet zúčastnených, čo videu pridáva na sledovanosti. Message v popise tvorí pridanú hodnotu videa a stotožňuje brand s cieľom videa: “Ak sa bavíte, čas zastane.”

  1. Starbucks:

Na tradície nezabúda ani Starbucks so svojím slávnym Starbucks red cup-om, ktorý bol pre Starbucks symbolom Vianoc od roku 1997. Tento rok vytvorili kampaň pre svojich zákazníkov, ktorým umožnili vytvoriť si vlastný custom dizajn a tak červený pohár vyzdobiť po svojom. Starbucks má na Instagrame 12,5 mil. followerov, čím určite nezaostáva za vyššie spomínanými značkami.

We made them red. You made them art. #RedCups ❤

Video uverejnené používateľom Starbucks Coffee ☕ (@starbucks),

  • Kvalita / spracovanie: zostrih, hands on, stop motion,
  • Dĺžka: 30 sekúnd
  • Interakcia / online prvky: interakcia so zákazníkmi pri tvorbe custom dizajnov – následne zverejnenie výberu vo videu, autenticita prípravy rôznych dizajnov zachytených „hands on“
  • Engagement: 279,3 tis.
  • Počet zhliadnutí: 5,4 mil

Samotné video vystavané na ručnom zdobení pohára, rôznymi spôsobmi, čo dodáva na autenticite a interakcii s divákom. Ide o zostrih k celej vianočnej kampani, ktorý nie je príliš zdĺhavý, keďže využíva zrýchlenia a stop motion od začiatku zdobenie až po finálny dizajn. Nesie sa vo Vianočnej nálade a končí sa posolstvom obdarovania blížneho v predvianočnom čase.

  1. BuzzFeed Tasty:

Tasty je dcérsky kanál BuzzFeedu, o ktorom sa už písalo mnoho. Ja len pripomeniem, že je stále najsledovanejším kanálom na Facebooku, no taktiež sa mu skvelo darí na Instagrame. Za November vygeneroval viac ako 57,7 milióna zhliadnutí práve na Instagrame, kde takisto regulárne využíva aj funkciu “Stories”. Tasty len dokazuje, že How to videá sú stále na vrchole.

Geode Cake INGREDIENTS White cake (or cake of your choice) Fondant Buttercream frosting White rum or vodka Black food coloring Piping gel Rock candy (ranging from white to dark teal/blue, or colors of your preference) PREPARATION 1. Cover cake in smooth layers of fondant. 2. Cut the geode shape out of the side of the cake. 3. Spread buttercream frosting all along the inside of the cut 4. Mix alcohol with food coloring until it reaches the desired shade of gray. Paint a thin dark line around the edge of the cut. 5. Apply a row of piping gel in the center of the cut. 6. Press rock candy into the piping gel, starting with the darkest shade. 7. Continue laying out rows of piping gel and pressing in the rock candy, applying lighter colors and smaller pieces as you move farther out toward the edge of the cut.

Video uverejnené používateľom Tasty (@buzzfeedtasty),

  • Dĺžka: 40 sekúnd
  • Interakcia / online prvky:
  • Engagement: 179 tis.
  • Počet zhliadnutí: 5,6 mil.

Najsledovanejším videom za November je práve toto “Tasty - How to” video, ako vytvoriť tzv. Geode cake. Vygenerovalo viac ako 5,6 milióna zhliadnutí, čím si vyslúžilo titul najsledovanejšieho videa na Instagrame za mesiac November.

 

Štatistický zdroj: TubularLabs

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 14:33