StoryEditor

Fico by sa mal uchádzať o podporu poslancov a nie EÚ

31.01.2008, 11:05
Autor:
SITASITA

Premiér Robert Fico organizuje zo zahraničia nátlak na slobodne a demokraticky zvolený slovenský parlament v čase, keď sa zákonodarný zbor slobodne a suverénne rozhoduje, čo je najlepšie pre Slovensko. Zdôrazňujú to v reakcii na stredajšie stretnutie premiéra s veľvyslancami krajín EÚ v budove NR SR v deň plánovaného hlasovania štyria poslanci Národnej rady (NR) SR za KDH Vladimír Palko, František Mikloško, Pavol Minárik a Rudolf Bauer. "Takýto postup Roberta Fica je hanebný a treba ho odmietnuť," vyhlásili.
Skupina poslancov vyzýva Fica, aby s týmto žalovaním v zahraničí a organizovaním zahraničného tlaku na slovenský parlament okamžite prestal. Fico, by si mal uvedomiť, že je predsedom slovenskej vlády a nie vyslancom Bruselu. Pre schválenie Lisabonskej zmluvy sa má uchádzať nie o podporu EÚ, ale o podporu poslancov NR SR, pripomínajú.
Fico tvrdí, že rokovanie s veľvyslancami zvolal, lebo bol atakovaný telefonátmi a chcel im vysvetliť, čo sa deje v parlamente. Únia je podľa neho zdesená z postoja slovenskej opozície k Lisabonskej zmluve. Opozícia žiada, aby sa o Lisabonskej zmluve hlasovalo až po vyriešení záležitostí okolo kontroverzného návrhu tlačového zákona.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 10:31