StoryEditor

Slovenská sporiteľňa bude mať nového generálneho riaditeľa. Povedie ju Peter Krutil

31.07.2017, 12:48
Autor:
TSTS
Štefan Máj skončí na konci kalendárneho roka.

Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Slovenskej sporiteľne Štefan Máj na konci roka ukončí pôsobenie v pozícii šéfa najväčšej slovenskej banky. Rozhodol sa, že po skončení aktuálneho pracovného kontraktu sa chce venovať hlavne rodine a koníčkom.

„Som šťastný, že som mohol byť súčasťou úspešného príbehu Slovenskej sporiteľne. Práca pre Slovenskú sporiteľňu je pre mňa vášňou aj poslaním a som veľmi rád, že banku odovzdávam do dobrých rúk," povedal generálny riaditeľ Štefan Máj.

SLSP

Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva bude od 1. januára 2018 Peter Krutil, doterajší podpredseda predstavenstva banky zodpovedný za firemné bankovníctvo.

"S Petrom Krutilom som pracoval počas takmer celého môjho pôsobenia v sporiteľni a verím, že je nie len zárukou kontinuity, ale súčasne prevedie banku výzvami, ktorým vo finančnom sektore čelíme,“  dodal odchádzajúci riaditeľ. 

SLSP

Pozíciu predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa preberie od januára Peter Krutil (49).  V Slovenskej sporiteľni pracuje od roku 1998 ako člen predstavenstva zodpovedný za firemné bankovníctvo, od roku 2015 je súčasne aj podpredsedom predstavenstva banky. „Možnosť stáť na čele najväčšej banky na Slovensku si vážim a vnímam nielen ako prejav dôvery od akcionára, ale najmä ako záväzok voči všetkým jej zamestnancom a klientom. Za ostatných dvadsať rokov som v Slovenskej sporiteľni riadil viacero oblastí a novú pozíciu považujem za úspešné vyvrcholenie mojej práce,“  povedal Peter Krutil.

Andreas Treichl, generálny riaditeľ Erste Group, povedal: „Chcem Štefanovi Májovi poďakovať za skvele odvedenú prácu počas uplynulých rokov, kedy sa zo Slovenskej sporiteľne stala vedúca banka na slovenskom bankovom trhu so silnou finančnou základňou. Už od privatizácie bol pre mňa blízkym priateľom a zároveň sa na neho dalo spoľahnúť vždy, keď sme zavádzali zmeny v našej štruktúre alebo v biznise. Klienti a zamestnanci boli pre neho vždy na prvom mieste. Pod jeho vedením sa zo Slovenskej sporiteľne stala banka zameraná na klientov a som naozaj rád, že som mal možnosť s ním spolupracovať toľko rokov.“ 

Po odchode Štefana Mája sa uvoľní pozícia finančného riaditeľa (CFO) v predstavenstve Slovenskej sporiteľne a meno jeho nástupcu bude oznámené neskôr.

01 - Modified: 2021-04-01 07:10:49 - Feat.: - Title: Transparency International Slovensko má oddnes nového riaditeľa 02 - Modified: 2020-11-10 14:29:46 - Feat.: - Title: Novou súčasťou Popcornu sa stal Adrián Juriga 03 - Modified: 2020-09-03 08:07:57 - Feat.: - Title: Z Medusy odchádza marketingová riaditeľka 04 - Modified: 2020-07-16 11:33:40 - Feat.: - Title: Z agentúry SITA odchádza šéfredaktorka Zuzana Devera 05 - Modified: 2020-07-07 14:40:59 - Feat.: - Title: Zmena vo vydavateľstve NMH. Končí obchodný riaditeľ
menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 12:14