Stratégie
StoryEditor

Zľavomat kupuje britská skupina Secret Escapes, predajca luxusných dovoleniek

30.08.2017, 09:24
Autor:
rmrm
Skupina bola založená v roku 2011 a pôsobí na 21 trhoch.

Skupina Slevomat, ktorej súčasťou je aj Zľavomat.sk, mení majiteľa. Súčasní vlastníci skupiny, zástupcovia investičných skupín Miton, Enern a In-Bridge, podpísali zmluvu s britskou skupinou Secret Escapes.Slevomat.cz kupuje spoločne so slovenským Zľavomat.sk a českým agregátorom zliav Skrz.cz. Vo všetkých týchto spoločnostiach získava nový majiteľ stopercentný podiel.

Ako informoval Zľavomat, Secret Escapes je jedným z popredných svetových predajcov luxusných dovoleniek na internete, ktorý svojim členom ponúka exkluzívne zľavy v starostlivo vybraných luxusných hoteloch. Skupina bola založená v roku 2011, pôsobí na 21 trhoch a medzi jej investormi nájdeme napríklad Google Ventures alebo Index Ventures.

​„Sme nadšení, že privítame Zľavomat do rodiny Secret Escapes. Od minulého roku, keď sme v strednej Európe uviedli svoju značku Travelist, sme vedeli, že tu existuje obrovský potenciál na podnikanie v oblasti cestovania. Akvizícia nám pomôže urýchliť rast v regióne. Veríme, že táto transakcia tiež umožní obom firmám zdieľať know-how a ďalej si posilňovať trhové postavenie,“ dodáva Alex Saint, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Secret Escapes.

Slevomat založil v roku 2010 Tomáš Čupr. Do spoločnosti následne majetkovo vstúpila investičná skupina Miton, v roku 2011 potom skupina Enern a In-Bridge. Mitonu v Slevomate do predaja patril väčšinový 55,5 % podiel, Enern spoločne so zakladateľom Tomášom Čuprom držali 36 %, In-Bridge 8,5 %.

Denná návštevnosť slovenského portálu sa pohybuje medzi 100 až 150-tisíc používateľov. Vlani spoločnosť Zľavomat.sk sprostredkovala zážitky a služby za viac ako 20 miliónov EUR.

Podľa šéfa slovenského Zľavomatu Aleša Mlátilíka sa transakcia na fungovaní portálov ani na ich bežnej prevádzke neprejaví. „Sme veľmi radi, že taká silná skupina ako Secret Escapes dôveruje našej stratégii a vízii, ktorú budeme aj naďalej naplňovať,“ reaguje Aleš Mlátilík.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:08