StoryEditor

Košický Mr. Kebab expanduje do Čiech. V piatok otvorí v Kladne svoju prvú pobočku

13.09.2017, 11:14
Autor:
ČTKČTK
Expandovať bude aj na Slovensku, v budúcom roku plánuje otvoriť tri nové prevádzky.

Slovenský reťazec rýchleho občerstvenia Mr. Kebab otvorí v piatok v Kladne v obchodnom centre Central svoju prvú českú prevádzku. V novembri k nej pribudne pobočka v Českých Budejoviciach a budúci rok štyri reštaurácie. Do päť rokov firma plánuje rozšíriť svoju sieť o najmenej dve desiatky franšízových pobočiek. Informoval o tom Petr Kutík zo spoločnosti Czech Retail Franchising, ktorá má licenciu Mr. Kebab pre ČR.

Prvú pobočku Mr. Kebab, ktorý okrem kebabov ponúka aj kuracie, syrové, zemiakové a zeleninové pochúťky, otvorili v Košiciach v roku 2005. Na Slovensku má podľa ešte dve ďalšie a v budúcom roku k nim plánuje pridať tri.

​​Czech Retail Franchising Petra Kutíka a Ondřeja Šlechtu chce budovať pobočky Mr. Kebab prostredníctvom franšízy. Kutík a Šlechta začínali v sieti predajní so športovým vybavením Sportisimo a v posledných 15 rokoch sa venovali vyhľadávaniu miest pre nové prevádzky, vyjednaniu nájomných podmienok a následnému riadeniu prevádzok pre významné európske maloobchodné značky, napríklad Fruitisimo.

"Pretože plánujeme v nasledujúcich rokoch otvoriť niekoľko desiatok prevádzok, je koncept postavený na pomerne rýchlej návratnosti dva až tri roky, investícii do 115 000 eur a nižšom franšízovom poplatku," uviedol Kutík. Sieť prevádzok bude mať jednotný vzhľad i ponuku, ktorú budú vo všetkých prípadoch dodávať rovnakí dodávatelia.

mrkebab.eu

​Najväčšia sieť prevádzok rýchleho občerstvenia v Česku má americký McDonald ́s, ktorý do republiky prišiel ako prvý v roku 1992. V súčasnosti prevádzkuje 95 reštaurácií priamo alebo prostredníctvom franšíz. Jeho hlavný konkurent KFC má v ČR osem desiatok pobočiek. Medzi domáce firmy s najväčším počtom fastfoodových bistier patrí Bageterie Boulevard.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 15:36