StoryEditor

Telekom dal na Miestny úrad v Dúbravke skryté kamery. Kvôli virálu

21.09.2017, 14:20
Autor:
rmrm
Telekom novou CSR kampaňou promuje službu online tlmočník.

Väčšina ľudí sa už určite niekedy stretla s nedorozumením na úrade. Nepočujúca menšina však nenachádza spoločnú reč s druhými denno-denne a to nielen na úradoch. Na odpromovanie služby online tlmočník sa spravila z väčšiny menšina, čo ukazuje virálne video z dielne MUW Saatchi & Saatchi. V ňom prichádzajú ľudia na miestny úrad v Dúbravke vybaviť Potvrdenie o trvalom pobyte, pričom sa stretávajú s nepočujúcou úradníčkou.

„Našim cieľom bolo, aby stretnutia bežných ľudí s nepočujúcou úradníčkou boli maximálne autentické. Tajné nakrúcanie bežných ľudí pre komerčné účely je však zakázané, a preto sme museli pristúpiť k špeciálnemu riešeniu. Castingová agentúra zabezpečila komparz a fiktívni účinkujúci boli poslaní na úrad pre potvrdenie o trvalom pobyte. Nič viac nevedeli,“ približuje Peter Kimijan, hovorca pre korporátne záležitosti Slovak Telekom.

Prišiel deň nakrúcania a na Miestnom úrade mestskej časti Bratislava – Dúbravka boli nainštalované skryté kamery. Fiktívne obete v podobe občanov postupne začali prichádzať...  Akonáhle pani Agáta Čermáková v úlohe úradníčky spustila na nič netušiacich ľudí posunky, väčšina len nemo pozerala. Jedna mladá slečna bola zo stretnutia s nepočujúcou úradníčkou taká šokovaná, že sa zmohla len na slová: „Potvrdenie o trvalom pobyte.” Tie však vytrvalo zopakovala aspoň 20-krát. Iní sa snažili dorozumieť nohami-rukami a vymýšľali si vlastný posunkový jazyk. Ďalší pán nepočujúcu úradníčku chvíľu ignoroval a klopkaním po pulte si vyžadoval pozornosť druhej úradníčky. Neuspel. Keď vo finále „pani úradníčka” otočila tablet so spustenou službou Online tlmočník, porozumeli si.

Vizitka kampane:

Klient: Slovak Telekom

Agentúra: MUW Saatchi & Saatchi

Kreatívny riaditeľ: Jakub Kuvik

Art director: Veronika Holaňová

Copywriter: Kamil Charvát, Andrej Hrivnák, Patrik Minár

Stratég: Kamil Charvát

Unit director: Judita Horváth

Account manažér: Bea Kolodziejska

Produkcia: Hitchhiker films

Mediálna agentúra: MEC

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 20:02