StoryEditor

Nevídaný krok. CDU použila fotografiu 3-ročnej Merkelovej v kampani

24.09.2017, 00:01
Autor:
mhmh
"Za Nemecko, kde sa ktokoľvek môže stať kýmkoľvek," hovorí nápis vedľa malého trojročného dievčaťa.

Kresťanská demokratická únia (CDU) sa necelý týždeň pred voľbami odhodlala k nevídanému kroku v rámci reklamných kampaní. Použila fotografiu trojročnej Angely Merkelovej.

Mladé dievča sa na fotografii usmieva. Na prvý pohľad máte pocit, že ju poznáte, ale neviete, prečo ju má nemecká Kresťanská demokratická únia na svojej reklame. Potom pozriete na jej meno.

CDU nechala do novín vytlačiť starú fotografiu kancelárky Angely Merkelovej z roku 1957. Nemecká kancelárka je pritom v kampani pred parlamentnými voľbami pravidelne terčom priaznivcov protiimigračnej a protiislamskej Alternatívy pre Nemecko (AFD), ktorí kritizujú jej utečeneckú politiku.

Väčšinou voči nej robia len slovné výpady, šéfka nemeckej vlády sa už stala aj terčom útoku paradajkami. V utorok ju dokonca napadla šesťdesiattriročná žena dáždnikom.

Aj napriek nevôli, ktorú Merkelová u časti Nemcov svojou utečeneckou politikou vzbudila, je veľkou favoritkou dnešných parlamentných volieb. V prieskumoch sa jej konzervatívna únie CDU / CSU pohybuje okolo 36 percent.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 14:30