StoryEditor

Novým výkonným riaditeľom SKGBC je Ladislav Piršel

27.01.2014, 13:33

Po Tomášovi Gunišovi tak preberá štafetu v snahe presadzovania trendu udržateľnej výstavby na Slovensku.

Slovenská rada pre zelené budovy (Slovak Green Building Council – SKGBC) má nového výkonného riaditeľa. Od začiatku roka 2014 túto pozíciu zastáva Ladislav Piršel, ktorý má bohaté skúsenosti na rôznych riadiacich pozíciách a viac ako 30 rokov sa venuje problematike udržateľného rozvoja. Vo funkcii vystriedal Tomáša Guniša.

„V roku 2014 budeme v SKGBC naďalej pokračovať v úsilí presadzovania trendu zelených budov, v čom nás posmeľuje aj stále vzrastajúci záujem verejnosti o zdravé životné prostredie a udržateľný rozvoj,“ uviedol Ladislav Piršel.

Vďaka skúsenostiam s vedeckým výskumom na Ústave stavebníctva a architektúry a viac ako 20-ročnou manažérskou praxou vo viacerých zahraničných firmách získal Ladislav Piršel široký prehľad o problematike udržateľného rozvoja a rešpekt odborníkov. V spoločnosti ISTA rozbiehal v Československu jej aktivity v oblasti merania spotreby tepla a vody a rozpočítavania nákladov a ako generálny riaditeľ Building Efficiency spoločnosti JOHNSON CONTROLS INTERNATIONAL sa podieľal na rozbiehaní aktivít na Slovensku v oblasti služieb facility managementu. Je tiež licencovaným auditorom BREEAM International Assessor, energetickým auditorom vedeným v zozname MH SR a zakladateľom spoločnosti alocons, ktorá sa zaoberá odborným poradenstvom pri investíciách v stavebnom priemysle. Členom predstavenstva SKGBC je od roku 2012.

„Riaditeľ exekutívy v Slovenskej rade pre zelené budovy je zodpovedný za šírenie a realizáciu vízie, ktorou je najmä rozvoj trhu a legislatívne zmeny smerom k udržateľnej výstavbe, ako aj informovanie a osveta verejnosti. Ladislav Piršel má na splnenie tejto úlohy tie najlepšie predpoklady,“ povedal predseda predstavenstva SKGBC Pavol Kukura.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 03:56