Zlatá pecka
StoryEditor

MADE BY VACULIK, Wiktor Leo Burnett aj Respect APP vyhrali Zlaté pecky

26.02.2015, 09:36
V Prahe vyhlásili výsledky kreatívnej súťaže Zlatá pecka 2014. Toto sú víťazne slovenské reklamy.

Česká súťaž kreativity v reklame Prima Zlatá pecka 2014 pozná víťazov. Porota udelila 20 peciek a štyri špeciálne ceny. Bodovali aj slovenské agentúry MADE BY VACULIK (dvakrát), Wiktor Leo Burnett a Respect APP, ktoré dostali štyri pecky a tiež Cenu internetovej a multimediálnej poroty.

O víťazoch rozhodovala porota, jej čestným predsedom bol fotograf Robert Vano. Do poroty tento rok zasadli aj Václav Marhoul, Ondřej Trojan, Vladimír Smutný, Ondřej Soukup, Robert Geisler, Hana Halvorsen Bank, Lenka Zemanová, Štěpán Wolde či Tomáš Jindříšek.

Bodovali kampane proti korupcii, za ochranu práv homosexuálov, festival divadelných škôl, ale aj klasický komerčný projekt pre Tesco. Konkrétne za Slovensko Zlatú pecku získali:

Wiktor Leo Burnett za kampaň Nie každý úplatok je iba bonboniéra pre Transparency International Slovensko.

 

Respect APP za kampaň Ak by som bol/bola lesba/gej? Zmení sa niečo?, ktorej zadávateľom, respektíve iniciátorom bol Brani Gröhling. "Ďakujeme miliónom ľudí, ktorí neprišli k tomu slávnemu slovenskému referendu, zostali doma a zvolili slušnosť a toleranciu pred nenávisťou," povedal na pódiu Róbert Slovák z Respect APP.

 

MADE BY VACULIK za kampaň Radi striedame postavy pre VŠMU.

 

MADE BY VACULIK získal aj Cenu internetovej a multimediálnej poroty za Tesco online diktát.

 

Kompletné výsledky Zlatej pecky 2014 nájdete na zlatapecka.cz.

 

Porota Prima Zlatej pecky udeľuje buď Zlatú pecku alebo špeciálnu cenu, ako v prípade Vaculika. Pecky nie sú odstupňované na zlatú, striebornú a bronzovú tak, ako to býva pri Zlatom klinci.

Zo Slovenska boli nominované aj reklamy od agentúr Triad Advertising, core4 a Apple Pie, ktoré napokon nomináciu nepremenili na víťazstvo. Pozrite si všetky víťazné aj nominované reklamy zo Slovenska.

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Ocenené reklamy:

http://youtu.be/1QKfIloasTc

http://youtu.be/ZYC2l0av42U

http://youtu.be/EN7JR6a0Grc

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 08:26