StoryEditor

České „ponožkotopánky“ Skinners získali na Kickstarteri 654-tisíc dolárov. Žiadali 10-tisíc

22.07.2016, 11:47
Autor:
rmrm
Na globálnom crowdfundingovom portáli ich za 44 dní podporilo viac ako 9-tisíc ľudí.

Ponožka s podrážkou sa javí ako jednoduchý nápad, ktorý v sebe zároveň skrýva genialitu. Prvé kolo verejnej investície bol crowdfunding  cez český portál HitHit, na ktorom tvorcovia Skinners získali príspevok viac ako 542-tisíc českých korún, pričom žiadali len 90-tisíc. 7. júna začala náročnejšia skúška na globálnej crowdfundingovej platforme Kickstarter. Tam tvorcovia Skinners stanovili cieľovú čiastku 10 tisíc dolárov. Táto bola prekročená už za 6,5 hodiny. Včera večer bolo crowdfundingové obdobie ukončené a investíciami viac ako 654-tisíc dolárov od 9 624 podporovateľov. O úspechu českého nápadu informoval portál marketing-journal.

Ponožkotopánky Skinners sú alternatívou k obuvi, ktoré možno jednoducho zrolovať, dať do vrecka a nosiť všade so sebou. Sú odolné ako bežná obuv. Môžu sa použiť napríklad na presun k cyklotrase, po ktorej si chcete zakorčuľovať a nechcete pritom nosiť v ruksaku topánky. Uplatnenie nájdu aj pri cestovaní, v posilňovni, na bežné chodenie si ich obľúbili aj niektorí vyznávači barefoot (bosých) topánok.

skinners.cz Príbeh vzniku nápadu priblížil portál startitup. Samotný nápad skrsol v hlave mladého českého chalana, ktorý opustil pohodlnú stoličku advokátskeho koncipienta a vybral sa pracovať do Nórska ako kuchár. Už keď si balil kufre, trápilo ho, že si musel priviazať náhradné topánky na batoh, pretože sa mu už nikde nezmestili. „Aha moment“ prišiel v čase, keď sa jeho kamarát zotavoval zo zranenia nohy. Vadilo mu, že si nemôže nič obuť a aj keď si niečo obul, nórska vlhkosť bránila uzdravovaniu zranenia. Rozhodol sa vziať to do vlastných rúk. Vzal si súpravu na šitie, odpadové materiály zo staveniska a pustil sa do toho. Vytvoril prvý prototyp ponožkotopánky a ešte v ten večer s ním skúsil všetky možné povrchy ako štrk, mokrý trávnik, či črepiny skla. Výsledok bol prekvapivo úžasný.

Po tom, ako prišiel domov, rozhodol sa v kariére právnika nepokračovať a všetok svoj čas investoval do obuvi Skinners. Prvých 10 mesiacov vytváral prototypy. Presťahoval svoju výrobu z rodičovskej garáže do menšej fabriky. Prišiel na spôsob výroby obuvi, ktorým nahradil tradičné lepidlá a švy. Je vlastníkom patentu tejto technológie.

skinners.cz

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:06