FB Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku
StoryEditor

Známe osobnosti sa spojili, podporujú Európsku Úniu. Patriť do nej je dobrý nápad, hovoria

13.03.2017, 11:56
Autor:
ebeb
Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku chce zmeniť, ako vnímame Úniu. Do kampane si povolala známych ľudí a ich príbehy.

Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku spustilo kampaň, v ktorej chcú zmeniť vnímanie Únie u nás. Zistili totiž, že Slováci dobré veci pripisujú iným a o Únii sa hovorí vtedy, keď veci nefungujú.

Preto spustili kampaň na Facebooku, do ktorej povolali známych ľudí, konkrétne komičku Evelyn (Evu Kramerovú), herečku Evu Sakálovú, umelca Vec a architekta a speváka Juraja Benetina.

Tí na Facebook stránke Zastúpenia EK (Európskej komisie) hovoria svoje krátke príbehy a tiež, v čom im Európska Únia pomohla.

Do kampane úmyselne obsadili ľudí, ktorí nie sú z okolia Bratislavy. Tak sa chceli vyhnúť tomu, že ich názory nebudú brané do úvahy z dôvodu, že pochádzajú z tzv. „bratislavskej kaviarne“, vysvetľuje agentúra Seesame, ktorá stojí za kampaňou na Facebooku.  

Vnímame to ako príležitosť nastavovať diskusiu o smerovaní európskej integrácie v čase, keď je tento projekt ohrozený nacionalistickými hrozbami,“ dopĺňa Tomáš Grečko, Strategist & Content Specialist Seesame. Stratégiu kampane má nastarosti Matúš Kvas, Online Specialist Seesame, ktorý bol Stratégiami zaradený medzi top social media managerov na Slovensku.  

​Kampaňou chce Zastúpenie EK spolu so Seesame docieliť, aby mladí využívali výhody, ktoré im EÚ dáva, no najmä, aby o nich vedeli.

Facebook stránka Zastúpenia EK sa tak zaplnila fotografiami známych osobností a ich mini príbehmi.

Evelyn hovorí, že vďaka EÚ môže voľne cestovať s jedným dokladom.

Herečka Eva Sakálová ocenila, ako mohla spoznať nové kultúry vďaka programu Erasmus+.

Pre Šimona Šicka, zakladateľa Pixel Federation, znamená EÚ slobodu a možnosť rozhodnúť sa.

Architekt a spevák Juraj Benetin hovorí o rozdieloch, ktoré zažil na západe a na východe.

Za zmienku tiež stojí, ako Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku komunikuje na svojej Facebook stránke. Napriek tomu, že by sme očakávali, že inštitúcia tohto typu bude na svoju komunikáciu používať generické odpovede, (ktoré paradoxne ešte stále môžeme vidieť aj pri bežných značkách), nie je tomu tak. Odpoveď v diskusii dostanete dokonca aj v sobotu a ich reakčný čas je menej ako hodina. Palec hore!

01 - Modified: 2023-07-06 10:55:31 - Feat.: - Title: Adam Nochta: Pri nových médiách neustále experimentujeme a testujeme nové stratégie 02 - Modified: 2023-07-11 07:45:32 - Feat.: - Title: Twitter: Od spasiteľa socials po rekordéra úpadku 03 - Modified: 2023-03-03 08:35:36 - Feat.: - Title: Cielenie na Facebooku na mladých? Zabudnite, odporúčajú experti digitálnych agentúr. Čo funguje a čo už dávno nie? 04 - Modified: 2022-12-02 15:04:16 - Feat.: - Title: Trendy 2023: Sociálne siete čaká rast videa aj podcastov 05 - Modified: 2022-11-14 08:07:07 - Feat.: - Title: 4 novinky zo 4 sociálnych sietí: Veľká zmena pre administrátorov Facebook stránok
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 10:49