StoryEditor

Poznáte NETworks? Tak komunikuje talianska umelkyňa slovenský developerský projekt

23.03.2017, 11:50
Autor:
rmrm
Vytvorenie umeleckého diela jej trvalo 45 hodín.

Talianska umelkyňa Pamela Campagna vytvorila v Bratislave netradičné umelecké dielo Klingerka. Obraz zobrazujúci panorámu Bratislavy s novým realitným projektom Klingerka realizovala strategickým rozmiestnením klincov na základnej doske a ich obtáčaním čiernymi a sivými niťami. Použitím metódy tzv. „NETworks“ vzniklo dielo s rozmermi 0,9 x 2 metre.

„Zaujali nás diela svetovo uznávanej umelkyne Pamely Campagna. Rovnako ako ona, aj my šijeme už 20 rokov naše realitné projekty na mieru našim klientom. Miesto, kde bude stáť Klingerka, má bohatú históriu, na ktorú nezabúdame. Kedysi tu stála textilná továreň na spracovanie juty založená v rokoch 1888 – 1889 Henrichom Klingerom,“ vysvetľuje dôvody pozvania talianskej umelkyne Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ spoločnosti J&T Real Estate a ako dodáva: „Historická identita miesta je prostredníctvom umenia pretransformovaná do súčasnosti. Nejde teda iba o obyčajné spájanie nití do obrazca, ale o prepojenie histórie so súčasnosťou.“

„Vďaka spolupráci na projekte Klingerka som mohla zažiť viacero prvenstiev. Okrem toho, že som prvýkrát navštívila Slovensko, prvýkrát som tvorila dielo na základe dodaného dizajnu. Tiež som po prvý raz mohla tvoriť pred zrakmi verejnosti,“ hovorí Pamela Campagna o skúsenostiach s umeleckým dielom, ktoré je vytvorené  z približne 1500 klincov a 300 metrov nití.

Dielo bude vystavené v apríli v showroome na Pribinovej ulici v Bratislave v čase, kedy sa začne predaj bytov v novom realitnom projekte. Po ukončení výstavby bude dielo umiestnené vo vstupných priestoroch obytnej budovy tohto projektu.

J&

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 05:35