StoryEditor

Slovenské potraviny Yeme otvoria novú predajňu. Nakupovať sa bude dať za „detské peniaze“

24.03.2017, 09:27
Autor:
rmrm
Nová predajňa bude mať menší formát a zameria sa na deti.

Nová predajňa s názvom Malé chutné Yeme bude mať menší, komornejší formát a bude otvorená koncom marca v Horskom Parku v Bratislave. Obchod ponúkne približne 4 tis. produktov a vlastnú pekáreň. Názov Malé chutné Yeme, podľa slov Petra Varmužu, generálneho riaditeľa Yeme, nereflektuje len na veľkosť priestoru, ale aj na orientáciu konceptu smerom k rodinám, mamičkám a deťom.

A v čom konkrétne je takýto koncept menšej predajne špecifický oproti tej prvej? „Tým, že nová predajňa je integrálnou súčasťou tichej obytnej štvrte, má charakter komornejšieho priestoru. Malé chutné Yeme sme zamerali na deti: chceme napr. označovať potraviny, ktoré považujeme za vhodné pre deti, naučiť deti nakupovať samostatne tak, ako sme to robili kedysi my, budeme mat niečo ako „detské peniaze”, čize nákupné poukážky v malej hodnote,“ približuje Peter Varmuža.

Špeciálne pre deti je pripravená ponuka v malých detských porciách a baleniach pre zdravú desiatu, čerstvé odšťavené džúsy, obložené žemle a napríklad aj malé zeleninové šaláty.

Súčasťou predajne je aj kaviareň s detským kútikom, samozrejmosťou je prebalovací pult. Do predajne sa zmestí menej položiek a teda do ponuky boli vybrané tie, ktoré by zákazník chcel kúpiť aj svojim deťom: bezlepkové, bio, eko... „Stále chceme byť po ruke pre rodinné nákupy, ktoré ocenia poctivý výber farmárov a výrobcov potravín. Nechceme vyrásť z detských ideálov a snov a stále veríme, že ľudia hľadajú pre svoj stôl to najlepšie.“

Koncept Yeme bol od začiatku chystaný ako predajná sieť. Na začiatku možno len v Bratislave, ale ak sa ukáže, že je pre spotrebiteľa ponuka atraktívna aj v iných mestách, bude sa zvažovať aj jej rozšírenie ďalej. „Zatiaľ priebežne vyhodnocujeme ponuky lokalít v Bratislave. Menší formát nie je len reakciou na danú lokalitu a jej potenciál, ale chceli sme si aj vyskúšať  niečo, čo sa v zahraničí volá „covenience store”, čiže obchod pre menší každodenný nákup. My ho nazývame Malé chutné Yeme,“ dodáva Peter Varmuža.

Yeme

​​Prvá predajňa Yeme s konceptom plnochutných potravín bola otvorená pred rokom, v marci 2016. Na ploche cca 1 000 m2 ponúkla v tom čase viac ako 7 000 produktov: zeleninu, ovocie, mäso, mäsové výrobky, cestoviny, chlieb, pečivo, oleje, čaje, kávu, čokolády, minerálku, pivo, víno, ale aj kozmetiku, drogériu a mnoho ďalších produktov. Dnes ponúka 10 000 produktov. Okrem toho ponuku dopĺňajú kurzy varenia, lojalitný program, vlastná pekáreň a mäsiarstvo.

A aké sú ďalšie expenztné plány Yeme? „Chceme rásť, ale prirodzene, nie nasilu, tak, aby sme ostali verní kvalite a poctivosti. Medzi hodnoty značky Yeme patrí aj načúvanie potrebám trhu na jednej strane a citlivé osadenie predajne do mestského kontextu na strane druhej. Preto naše formáty pravdepodobne nikdy nebudú úplne uniformné. Vždy budeme rešpektovať genia loci danej realitnej ponuky. Záleží nám na tom, pretože chceme byt dobrým susedom,“ hovorí Peter Varmuža.

Yeme

01 - Modified: 2021-05-12 07:25:25 - Feat.: - Title: Značka biela perla je po novom dostupná aj v reťazcoch YEME a Coop Jednota 02 - Modified: 2020-11-09 12:52:27 - Feat.: - Title: Stretnú sa Kapusta, Hríbik, Slivka a Smatana. To nie je vtip, ale nová vianočná kampaň Yeme 03 - Modified: 2017-12-09 15:34:55 - Feat.: - Title: Dokážete rozpoznať skutočné potraviny? Pýta sa v novej kampani Yeme 04 - Modified: 2017-03-30 10:31:55 - Feat.: - Title: Otvorili Malé chutné Yeme. Takto vyzerá.
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 13:41