StoryEditor

Vznikla Asociácia organizácií cestovného ruchu

26.04.2017, 14:02
Autor:
DaHDaH
Chce posilniť úlohu destinačného manažmentu

Trinásť oblastných organizácií cestovného ruchu (OOCR) vytvorilo spoločnú Asociáciu organizácií cestovného ruchu. Jej cieľom je posilniť úlohu destinačného manažmentu.

"Asociácia je otvorenou platformou pre všetky oblastné aj krajské organizácie cestovného ruchu s cieľom spoločne profesijne a odborne rásť. Vzájomná pomoc, výmena informácií, skúseností a znalostí, a tým profesionalizácia siete oblastných a krajských organizácií cestovného ruchu, je našim dlhodobým strategickým zámerom,“ povedala Ing. Michaela Potočárová, riaditeľka Trnava Tourism a zvolená predsedníčka Asociácie. Podľa nej tak vďaka Asociácii budú môcť členovia navonok vystupovať jednotne, prijímať a komunikovať stanoviská ako jedna organizácia pre oblasť destinačného manažmentu a marketingu, uvádza sa v tlačovej správe. „OOCR sú rôzne, jedny pracujú s rozpočtom v tisícoch, iní v státisícoch eur. Sú tu destinácie zamerané na mestský, horský, kúpeľný, ako aj vidiecky turizmus. Zatiaľ boli “neviditeľní”, aj to chceme zmeniť,“ dodal Igor Kuhn, výkonný riaditeľ Región Štiavnica a podpredseda Asociácie.

OOCR Malá Fatra

foto: Lávka a prístrešok na Straníku, investícia OOCR Malá Fatra z roku 2016 ocenená cenou za architekúru CEZAAR v kategórii exteriérový dizajn.

OOCR boli založené podľa zákona č. 91/2010 Z. z. o podpore cestovného ruchu na princípe „zdola nahor“. Od roku 2011 vzniklo na Slovensku 40 organizácií cestovného ruchu, z toho 35 oblastných a 5 krajských. Zasadnutia novej organizácie sa konalo 11. apríla v Banskej Bystrici a v roli pozorovateľov sa ho zúčastnili aj tri ďalšie OOCR a zástupca sekcie cestovného ruchu Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Zakladajúcimi členmi Asociácie sú organizácie cestovného ruchu: Bratislava Tourist Board, Región Senec, Rezort Piešťany, Trnava Tourism, Oblastná organizácia cestovného ruchu Záhorie, Dudince, Región Banská Štiavnica, Stredné Slovensko, Región Gron, Rajecká dolina, Malá Fatra, Horný Zemplín a Horný Šariš, Severný Spiš – Pieniny.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 07:59