alluremedia.com, adweek.com
StoryEditor

Cannes Lions: Známe sú prvé najlepšie kampane sveta

19.06.2017, 21:49
Autor:
ebeb
Vyhrávajú tie, ktoré pomáhajú ľuďom.

Z Cannes Lions si Slovensko zatiaľ odnáša istý úspech – shortlist pre Triad. Dnes a včera večer ale vybrali najlepšie svetové kampane, ktoré nastavili latku na nasledujúci rok. Pozrite si prvý výber toho, o čom budeme počuť najčastejšie:

Grand Prix v kategóriách PR Lions Winners, Glass Lions Winners, Outdoor Lions Winners získala jedna práca: 

State Street Global Advisors

USA

Fearless Girl

Agentúra State Street Global Advisors postavila oproti známej soche Charging Bull na Wall Street dievčatko v deň medzinárodného dňa žien. Týmto krokom chcela poukázať na práva žien a posilniť ich dôležitosť a prístup k vyšším/riaditeľským pozíciám. Po niekoľkých sporoch sa vedenie mesta rozhodlo dovoliť šíriť myšlienky a niekoľko dní sochu na Wall Street nechať.

Kategória: PR Lions 

Gold Lion

PR PUNDIT

India

Salvon healthy hands chalk sticks

Krieda na kreslenie, ktorá obsahuje čistiaci prostriedok. Posolstvom je zvýšiť informovanosť detí o hygiene a takisto zdokonaliť návyk v umývaní rúk. Tým sa očakáva pokles rôznych chorôb a zdravotných problémov.

Gold Lion

RADIUS KOMMUNIKATION

Denmark

DNA Journey

DNA Journey výborne vystihuje poslanie kampane cestovnej spoločnosti Momondo, ktorá má víziu sveta, v ktorom sú naše rozdiely zdrojom inšpirácie a rozvoja, nie netolerancie a predsudkov. Ich cieľom je dať odvahu a povzbudiť každého z nás, aby zostal zvedavý a bol otvorený, aby sme sa mohli tešiť z lepšieho a diverzifikovanejšieho sveta. Za nás rozhodne jedna z najlepších kampaní, aké sme v Cannes zatiaľ mohli vidieť.

Kategória: Pharma Lions Winners

Gold Lion

McCANN HEALTH

India

IMMUNITY CHARM

Kampaň sa zaoberá skutočnosťou, že v odľahlých oblastiach je negramotnosť a tradičná zaujatosť proti očkovaniu. Agentúra vytvorila náramok, ktorý chráni pred chorobami. Imunitný kúzelník obsahuje farebné guľôčky, pričom každá guľôčka je kód pre konkrétnu očkovaciu látku. Po každej očkovacej látke, lekári pridajú zodpovedajúci korálek na náramok.

Gold Lion

OGILVY BRASIL

Brazil

VR VACCINE

Ako virtuálna realita môže pomôcť pri očkovaní je veľmi šikovný nápad. Strach sa mení na zábavu a deti ani nevedia ako a sú zaočkované. Pomáha pri tom virtuálna realita, v ktorej sa im prihovárajú pomocou mini príbehu v ktorom nakoniec zničia baktériu.

Kategória: Health and Wellness Lions Winners

Grand Prix

CLEMENGER BBDO MELBOURNE

Austrália

MEET GRAHAM

Umelkyňa Patricia Piccinini s pomocou traumatického chirurga a inžiniera výskumu nehôd, po tom, čo bola poverená štúdiom účinkov cestnej traumy na ľudské telo vytvorila Grahama. On ako jediný "človek", je vyvinutý tak, aby vydržal traumu na našich cestách. Graham má za cieľ prinútiť ľudí zastaviť a premýšľať o svojej vlastnej zraniteľnosti.

Gold Lion

MULLENLOWE SINGAPORE

Singapore

BRIDEZILLA

Krátka reklama na šampón ukazuje jednu lupinu ako osobu, ktorá sa trápi. Bridezilla je nevesta, ktorá kričí a búcha kyticu o zem. Na konci videa je slogan: „Stres spôsobuje lupiny.“

01 - Modified: 2022-07-26 16:29:50 - Feat.: - Title: Alexander Smik: Cannes Lions je inšpirácia, kam sa dá posúvať náš trh. Aj Zlatý klinec 02 - Modified: 2022-06-27 11:41:01 - Feat.: - Title: Inšpirácia z Cannes: Ktorým reklamám z kategórie Film udelila porota Grand Prix 03 - Modified: 2022-03-04 17:35:36 - Feat.: - Title: Cannes Lions vykázal ruských delegátov a tohtoročné ruské súťažné príspevky 04 - Modified: 2021-06-25 17:28:22 - Feat.: - Title: Cannes Predictons: Súboj Stratégií a Wiktor Leo Burnett ide do finále 05 - Modified: 2021-06-25 10:51:09 - Feat.: - Title: Cannes Predictions: Stratégie a Wiktor Leo Burnett tipujú víťaza spomedzi reklám zameraných na spoločenské témy
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 01:21