StoryEditor

Nechcelo sa im robiť reklamu, tak o to požiadali Google. V Cannes majú za to Grand Prix

20.06.2017, 21:00
Autor:
ebeb
Pozrite si ďalší výber najlepších kampaní sveta.

Prinášame ďalší prehľad svetových kampaní, ktoré by ste nemali vynechať. Pozrite, ktoré všetky získali Grand Prix a výber tých, ktorým porota udelila Zlatého leva. Dnes v kategóriách Promo & Activation, Direct, Innovation, Creative Data a Mobile:

Promo & Activation Lions Winners

Grand Prix
180LA
USA
BOOST YOUR VOICE

Myšlienka pochádza zo správy z roku 2014 z centra Brennanovej pre spravodlivosť, podľa ktorej menšinové komunity v priebehu volieb mali nedostatok volebných zdrojov a miest, čo viedlo k veľkým prekážkam, keď prišlo k odovzdávaniu hlasovacích lístkov.

Boost Your Voice sa zameriava na zvýšenie povedomia o nespravodlivosti nášho systému hlasovania a dúfa, že poskytne volebné zdroje menšinovým komunitám.

Gold Lion
SAATCHI & SAATCHI
USA
BRADSHAW STAIN

Tide vysielal svoju Super Bowl reklamu na Super Bowl 51. #BradshawStain bola prvá reklama, ktorá rozostrila hranice medzi vysielaním a reklamou. Počas toho, čo sa zdalo byť živou televíziou, Amerika videla komentátora Terryho Bradshawa so škvrnou na košeli.

Gold Lion
adam&eveDDB
UNITED KINGDOM
GIVE THE RAINBOW

Keď ľudia myslia na Skittles, myslia na dúhu. Aj ich heslo znie „Ochutnaj dúhu". Je to najsilnejší a najvýraznejší prvok značky. Prečo sa teda rozhodli spraviť kampaň, v ktorej Skittles nie sú farebné, ale biele ?

Gold Lion
GREY COLOMBIA
COLOMBIA
PAYPHONE BANK

Podľa výskumov sa zistilo, že vysoké percento obyvateľov Kolumbie nemá na to, aby mali svoj bankový účet. Namiesto toho skrývajú peniaze doma, čím dochádza k množstvu krádeží. Spoločnosť Grey sa v spolupráci s UNE rozhodla týmto ľuďom pomôcť. Veľmi vydarený nápad.

Direct Lions Winners

Grand Prix
DAVID
USA
GOOGLE HOME OF THE WHOPPER

Jednoduchý, 15-sekundový spot od Davida Miami zobrazil Burger King, ktorý sa pokúšal opísať Whopper a jeho čerstvé ingrediencie. Keďže nemal veľa času, skončil tým, že požiadal spoločnosť Google, aby túto úlohu splnila. “OK, Google, what is the Whopper burger?”

Gold Lion
WALTER THOMPSON
Holandsko
SCHOOL FOR JUSTICE

JWT otvára právnickú školu pre obete prostitúcie v Indii, pretože "bežná reklamná kampaň jej nepredíde". V spolupráci so spoločnosťou Free a Girl Movement spomínaný JWT otvoril vzdelávaciu inštitúciu pre dievčatá. Týmto krokom dúfa, že sa zvýši vzdelanie v tejto oblasti a zároveň sa zníži hrozba znásilnenia.

Gold Lion
CLEMENGER BBDO MELBOURNE
Austrália
HUNGERITHM

Spoločnosť Snickers si vysnívala jednu zo skvelých kampaní online / offline. S reklamami na mieste predaja zaviedla "Hungerithm", ktorý meria náladu na internete a upravuje cenu svojich sladkostí v 7-Eleven obchodoch. Čím viac si nahnevaný, tým nižšia je cena za sladkosť, aby si ostatným urobil radosť.

Gold Lion
COLENSO BBDO
Nový Zéland
THE CHILD REPLACEMENT PROGRAMME

"Program na výmenu dieťaťa", ktorý nabáda rodičov, aby si adoptovali Fida po tom, ako sa ich deti vysťahujú. "Mysleli sme na priaťeľov, ktorí odišli z domu a ihneď ich nahradili psy," spomína Simon Vicars, vedúci tvorivej skupiny v spoločnosti Colenso BBDO v Aucklande na Novom Zélande, o koncepcii kampane. "Myslím, že sme sa väčšinou smiali na tom, ako ich rodičia zbožňovali psa trochu viac ako deti."

Innovation Lions Winners

Grand Prix
ÅKESTAM HOLST / GREAT WORKS
Švédsko
THE HUMANIUM METAL INITIATIVE

Každú minútu je niekto zastrelený nelegálnou zbraňou. Humanium Metal je nová komodita z programov zničenia zbraní sprístupnená pre komerčnú výrobu. Použitím Humanium v ich produkcii môžu značky, umelci a dizajnéri pomôcť svetu stať sa pokojnejším miestom. Pretože s každým predávaným produktom Humanium sa vytvárajú nové finančné prostriedky, ktoré pomáhajú obetiam, rozširujú programy na zničenie zbraní a obnovujú konfliktné spoločnosti.

internet

Gold Lion
GOOGLE, Mountain View
USA
TILT BRUSH

Sklápací štetec vám umožňuje maľovať v 3D priestore virtuálnou realitou. Vaša izba je vaše plátno. Vaša paleta je vaša predstavivosť. Možnosti sú nekonečné.

Gold Lion
GARBERGS
Švédsko
LOS SANTOS PRIDE

Stručne povedané, Los Santos má všetko, čo môžete očakávať od skutočného mesta. Stockholm Pride hrdo prezentuje Los Santos Pride - bezplatný neoficiálny mód pre GTA 5.

Creative Data Winners

Grand Prix
DIGITASLBI
USA
CARE COUNTS

Každý deň tisíce detí chýbajú v škole len preto, že nemajú čisté oblečenie. Preto vytvorili Care Counts program, ktorý pracuje na tom, aby sme sa uistili, že čisté oblečenie nikdy nebráni vzdelaniu dieťaťa.​

Gold Lion
LEO BURNETT
Austrália
REWORD

Reword slúži podobne ako kontrola pravopisu. Preberá potenciálne urážky online a vyzve vás, aby ste preformulovali to, čo ste napísali. Program pomáha online šikane, ktorá s príchodom digitálneho sveta narastá.

Gold Lion
BETC
Francúzsko
AIMEN

Pomocou umelej inteligencie a sociálnych médií spustili kampaň, ktorá priniesla Božie slovo masám. Vytvorili AiMEN - nástroj na rozpoznávanie sociálnych sietí, ktorý prehľadá všetky správy odoslané na Facebooku, Twitteri, Instagrame a Dailymotion. Keď odhalí príspevky s amorálnym obsahom, AiMEN reaguje veršami z Biblie.

internet

​Gold Lion
OGILVY Austrália
AAMI MARTPLATES

Poisťovňa sa spojila s kreatívnou agentúrou a vymysleli aplikáciu, ktorá pomáha vodičom, hlavne začiatočníkom. Používa technológiu smartfónov na sledovanie odjazdených hodín študenta, výber cesty, počasie, cestné a dopravné podmienky a potom poskytuje komplexnú spätnú väzbu o pokroku.

Mobile Lions Winners

Gold Lion
Y&R ITALIA
TalianskoCHAT YOURSELF

Mobilná aplikácia, ktorá pomáha ľuďom trpiacim alzheimerom. Sú otázky, na ktoré si nevedia odpovedať, no odpovedajú si vlastne sami. Píšu si, ako keby sami so sebou, a preto sa nehanbia na nič opýtať.

Gold Lion
BETC
Francúzsko
LIKE MY ADDICTION

Agentúra BETC a produkčná spoločnosť Francine Framboise vytvorili instagramový účet pre organizáciu Addict Aide. Cieľom bolo zvýšiť povedomie medzi mladými ľuďmi o tom, aké ľahké je prehliadnuť závislosť blízkej osoby. Kampaň pred časom obehla svetové médiá. Na Instagrame známej osoby sa vždy nachádza pohárik alkoholu. Je však tak nenápadný, že len málokto by povedal, že sa jedná o závislosť. Fotografia vždy ukazovali normálne situácie zo života.

Cyber Winners

Grand Prix
RBK COMMUNICATION
Švédsko
ALAND INDEX / BALTIC SEA PROJECT

Znečisťovanie sa stáva čím ďalej, tým väčším problémom. Ambíciou bolo zapojiť všetkých klientov banky The bank of Aland, aby zachránili Baltské more pred ďalším zhoršením situácie a vytvorili tak financovanie, ktoré by prispelo k riešeniu.

Grand Prix
CLEMENGER BBDO MELBOURNE
Austrália
MEET GRAHAM

Umelkyňa Patricia Piccinini s pomocou traumatického chirurga a inžiniera výskumu nehôd po tom, čo bola poverená štúdiom účinkov cestnej traumy na ľudské telo, vytvorila Grahama. On ako jediný "človek" je vyvinutý tak, aby vydržal traumu na našich cestách. Graham má za cieľ prinútiť ľudí zastaviť a premýšľať o svojej vlastnej zraniteľnosti. Práca boduje naprieč kategóriami.

Grand Prix
DROGA5/ MAILCHIMP
USA
DID YOU MEAN MAILCHIMP?

„Pretože veríme, že najlepší spôsob, ako vybudovať vzťahy so zákazníkmi, fanúšikmi alebo niekým iným, je byť sám sebou. Pre nás to znamená robiť si srandu z nášho mena - motta značky, ktorá sa vo videách predstavuje sama.

Gold Lion
POL
Nórsko
THE ENTER SANDBOX VR EXPERIENCE

Audi predstavuje svoje najnovšie autá pomocou virtuálnej reality. Vstúpte do pieskovej miestnosti a začnite šoférovať. Trať vybudovali s bláznivými zákrutami, skokmi a nárazmi. Vodiči si ju potom mohli vyskúšať napríklad v Audi Q5.

Gold Lion
DDB
Francúzsko
A WORLD WITH NO HEROES

Kampaň na podporu spustenia novej videohry. V spolupráci s firmou DDB Paris pre spoločnosť Ubisoft bola vytvorená hra, ktorá užívateľom sprostredkuje krásy Bolívie pomocou 50 kamier spustených prostredníctvom autonómnych systémových udalostí. K dispozícii je niekoľko máp, pričom každá ponúka informácie v inej oblasti.

internet

​Gold Lion 
180 LA
USA
VISIT BRITAIN

Spoločnosť 180LA sa spojila s Londýnom a vytvorila aplikáciu vytvor-si-vlastný-štýl-dobrodružstva, kde sa užívatelia môžu pohybovať na piatich rôznych miestach kdekoľvek vo Veľkej Británii. Navštívte Wales, Londýn, Manchester, The Highlands a Cornwall naraz v tejto interaktívnej reklame od spoločnosti 180LA.

internet

01 - Modified: 2017-06-19 20:21:01 - Feat.: 0 - Title: Cannes Lions: Známe sú prvé najlepšie kampane sveta 02 - Modified: 2017-06-20 10:06:33 - Feat.: 0 - Title: Prvý úspech pre Slovensko z Cannes. Triad získal dva shortlisty
01 - Modified: 2022-07-26 16:29:50 - Feat.: - Title: Alexander Smik: Cannes Lions je inšpirácia, kam sa dá posúvať náš trh. Aj Zlatý klinec 02 - Modified: 2022-06-27 11:41:01 - Feat.: - Title: Inšpirácia z Cannes: Ktorým reklamám z kategórie Film udelila porota Grand Prix 03 - Modified: 2022-03-04 17:35:36 - Feat.: - Title: Cannes Lions vykázal ruských delegátov a tohtoročné ruské súťažné príspevky 04 - Modified: 2021-06-25 17:28:22 - Feat.: - Title: Cannes Predictons: Súboj Stratégií a Wiktor Leo Burnett ide do finále 05 - Modified: 2021-06-25 10:51:09 - Feat.: - Title: Cannes Predictions: Stratégie a Wiktor Leo Burnett tipujú víťaza spomedzi reklám zameraných na spoločenské témy
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:31