StoryEditor

Naspievali romantickú pesničku, jej text zložil skutočný vrah. V Cannes nápad dostal zlato

21.06.2017, 21:39
Autor:
ebeb
Prinášame tretí diel najoceňovanejších kampaní.

Festival kreativity je plnom prúde už štvrtý deň a za sebou má desiatky rozdaných levov. Pozrite si, aké reklamy si odnášajú ďalšie.

Entertainment Lions Winners

Grand Prix
MRM//McCANN SPAIN Španielsko
BEYOND MONEY

Ako môže banka v čase, keď už nikto neverí žiadnemu systému, osloviť mladých? Vytvorili sci-fi thriller, v ktorom hlavná postava predá všetky svoje spomienky.

Gold Lion
ROSAPARK Francúzsko
LABEL OF LOVE

Reklama na sieť obchodov s potravinami nemusí mať vždy slogany typu: „ U nás je všetko najčerstvejšie“ alebo „U nás najlepšie nakúpite.“ Ide to aj inak. Výborným príkladom je táto milá reklama.

Gold Lion
PEREIRA & O'DELL USA
LO & BEHOLD

Ukážka filmu o tom, aké je pre svet dôležité spojenie a na druhej strane, aké môže byť toto spojenie krehké. Film vyhral niekoľko ocenení na filmových festivaloch a neodišiel naprázdno ani v Cannes Lions.

Gold Lion
BBDO USA
EVAN

Na prvý pohľad ďalšia reklama zo série zaľúbených. Nie je to ale úplne tak. Spoločnosť BBDO New York ku koncu videa prináša zvrat - do ľúbostného príbehu prichádza vrah. Odkaz je, že i medzi študentami sa môže nachádzať psychopat, je však dôležité odčítať signály. Kampaň obehla médiá a pripomína tú, ktorá už bola ocenená - s odkazom, ako ľahko dokážeme prehliadnuť závislosť na alkohole nášho známeho.

Entertainment Lions for Music Winners

Grand Prix
JOHANNES LEONARDO USA
ORIGINAL IS NEVER FINISHED

Adidas v spolupráci so spoločnosťou J. Leonardo prináša myšlienku znovuobjavenia minulosti s cieľom vytvoriť zmysel pre novú generáciu. “Original is never finished” je vizuálna reprezentácia prinášajúcu do života myšlienku, že obnovenie vlastným spôsobom bude vždy úplne originálne. V kampani sa spojili s viacerými umelcami, v tejto konkrétnej ukážke si pozriete Snoop Dogga a jeho „Doggystyle“.

Gold Lion

CIRCUS GREY Peru
A LOVE SONG WRITTEN BY A MURDERER

Za posledné 4 roky bolo 482 žien zabitých ich vlastnými partnermi. Väčšinou vrah zanechal milostný odkaz a to sa spoločnosť Cirkus Grey rozhodla použiť v kampani, kde oslovila speváka Diega Dibosa, aby naspieval romantickú pesničku s použitím jedného alebo dvoch takýchto listov. Po tom, ako sa stala pesnička slávna a valcovala hitparády, spevák uverejnil na sociálnych sieťach pravdu o tom, že to je skutočný príbeh. Verejnosť zostala zaskočená a začala o tom diskutovať. Zaujímavá stratégia kampane. V liste žiadal muž ženu, aby mu odpustila jeho brutálne správanie. Z väznice ho prepustili, no do šiestich dní ju zabil.

Gold Lion
DDB USA
DREAM

Spoločnosť DDB New York spolupracovala so spoločnosťou Zombie Studio na tvorbe animácií, ktoré ukazujú život rozličných zvierat. Spievajú o tom, aký bol ich život predtým, ako ich do istej mieri začal ohrozovať človek. Takto sa filmovému festivalu Wildlife Conservation Film Festival podarilo získať veľkú pozornosť.

Gold Lion

WIEDEN+KENNEDY USA

WE THE PEOPLE

Umelec Chance the Rapper vytvoril v spolupráci s Nike baladu „We the people“, ktorou podporuje olympijské basketbalové mužstvá. Skladba má nabudiť tím na víťazstvo.

Product Design Lions Winners

Grand Prix

GREY COLOMBIA Kolumbia

PAYPHONE BANK

Podľa výskumov sa zistilo, že vysoké percento obyvateľov Kolumbie nemá na to, aby mali svoj bankový účet. Namiesto toho skrývajú peniaze doma, čím dochádza k množstvu krádežiam. Spoločnosť Grey sa v spolupráci s UNE rozhodla týmto ľuďom pomôcť. Veľmi vydarený nápad. O práci počuť aj v iných kategóriách. 

Gold Lion

OGILVY USA

THE REFUGEE NATION

Jeden z najjednoduchších a najpresvedčivejších návrhov minulého roka - vlajka inšpirovaná záchrannými vestami pre 10-členný športový národ utečencov na olympijských hrách v lete minulého roka. Posúďte sami. Aj tento nápad neostal bez povšimnutia iných porotcov.

Gold Lion

SEYMOURPOWELL Veľká Británia

CREATING THE WORLD'S FIRST MODULAR SMARTPHONE

Z vonkajšieho hľadiska Fairphone 2 vyzerá ako akýkoľvek iný smartphone: čierna obdĺžniková hrudka s prednou čelnou kamerou a 5-palcová obrazovka. Iba keď ho otočíte, dostanete náznak toho, čo skutočne predstavuje tento telefón. Transparentná kazeta odhaľuje jej vnútorné fungovanie a zobrazuje batériu a iné rôzne komponenty, ktoré tvoria smartphone.

newsweek.com

Gold Lion

SNAP USA

SPECTACLES

Používaš Snapchat často? Tieto okuliare by si si teda mal zaobstarať. Spoločnosť Snap prišli s nápadom, ako mať prázdne ruky bez mobilu a napriek tomu nahrávať alebo ukladať fotky, ktoré chcete neskôr zverejniť na Snapchate. Jednoduché a štýlové. Presne ako minulý rok bodovali Google škatulka pre okuliare. 

Media Lions Winners

Grand Prix

R/GA USA

INNOVATING SAVING

Jet.com je spoločnosť fungujúca od roku 2015, ktorá ponúka "inteligentnejší spôsob nakupovania" tým, že umožňuje zákazníkom „ušetriť na širokej škále položiek“, ako sú potraviny, elektronika a domáce potreby. Spoločnosť by chcela konkurovať aj Amazonu. 

jet.com

​Gold Lion

J. WALTER THOMPSON / GLUE COLUMBIA Kolumbia

EQUALITY SIGNS

“Worth should outshine color.” Táto fráza je základom novej kampane Nike, ktorá hovorí o rovnosti. Kampaň „Rovnosť“ povzbudzuje ľudí, aby sa správali spravodlivo a rešpektovali sa navzájom na športových podujatiach akéhokoľvek typu a aj mimo nich.

Gold Lion

COLENSO BBDO Nový Zéland

THE CHILD REPLACEMENT PROGRAMME

"Program na výmenu dieťaťa", ktorý nabáda rodičov, aby si adoptovali Fida po tom, ako sa ich deti vysťahujú. "Mysleli sme na priaťeľov, ktorí odišli z domu a ihneď ich nahradili psy," spomína Simon Vicars, vedúci tvorivej skupiny v spoločnosti Colenso BBDO v Aucklande na Novom Zélande, o koncepcii kampane. "Myslím, že sme sa väčšinou smiali na tom, ako ich rodičia zbožňovali psa trochu viac ako deti."

Gold Lion

State Street Global Advisors USA

Fearless Girl

Agentúra State Street Global Advisors postavila oproti známej soche Charging Bull na Wall Street dievčatko v deň medzinárodného dňa žien. Týmto krokom chcela poukázať na práva žien a posilniť ich dôležitosť a prístup k vyšším/riaditeľským pozíciám. Po niekoľkých sporoch, sa vedenie mesta rozhodlo dovoliť šírenie myšlienky a niekoľko dní sochu na Wall Street nechať. Opäť práca, o ktorej v Cannes hovoria viacerí. 

Design Lions Winners

Grand Prix

AP THAILAND/CJ WORX Thajsko

THE UNUSUAL FOOTBALL FIELD

Neobvyklé futbalové ihrisko bolo vyvinuté v komunite Khlong Toei, ktorá je v Bangkoku obývanou oblasťou, ktorá nemá dosť využiteľného priestoru. AP THAILAND sa rozhodla vytvoriť priestor pre hranie futbalu, ktorý je najpriaznivejším športom v Thajsku s cieľom podporiť vzťahy medzi ľuďmi v komunite.

Gold Lion

LEO BURNETT Kanada

IKEA: COOK THIS PAGE

Ikea prichádza so zaujímavým receptom. Nakresleným. Tak ako v detských maľovankách aj v týchto receptoch sú obrysy, do ktorých vkladáte kúsky surovín a keď to celé zabalíte a uvaríte, vznikne výborné jedlo.  

Gold Lion

Y&R Spojené Arabské Emiráty

ONE BOOK FOR PEACE

Kniha zhromažďuje učenie zo svätých kníh Biblie a Koránu, porovnávajúcej zobrazenie toho, aké sú podobné údaje každej z nich. Poukazuje na dôležitosť komunikácie medzi jednotlivými náboženstvami.

Gold Lion

TUTKOVBUDKOV Rusko

OK GO — UPSIDE DOWN & INSIDE OUT

Klip bol natočený v ruskom leteckom lietadle S7 Airlines s viac ako 21 jazdami a celkovo 2 hodiny a 15 minút beztiaže. A mal veľký úspech.

01 - Modified: 2017-06-19 20:21:01 - Feat.: 0 - Title: Cannes Lions: Známe sú prvé najlepšie kampane sveta 02 - Modified: 2017-06-20 10:06:33 - Feat.: 0 - Title: Prvý úspech pre Slovensko z Cannes. Triad získal dva shortlisty 03 - Modified: 2017-06-20 19:32:09 - Feat.: 0 - Title: Nechcelo sa im robiť reklamu, tak o to požiadali Google. V Cannes majú za to Grand Prix
01 - Modified: 2022-07-26 16:29:50 - Feat.: - Title: Alexander Smik: Cannes Lions je inšpirácia, kam sa dá posúvať náš trh. Aj Zlatý klinec 02 - Modified: 2022-06-27 11:41:01 - Feat.: - Title: Inšpirácia z Cannes: Ktorým reklamám z kategórie Film udelila porota Grand Prix 03 - Modified: 2022-03-04 17:35:36 - Feat.: - Title: Cannes Lions vykázal ruských delegátov a tohtoročné ruské súťažné príspevky 04 - Modified: 2021-06-25 17:28:22 - Feat.: - Title: Cannes Predictons: Súboj Stratégií a Wiktor Leo Burnett ide do finále 05 - Modified: 2021-06-25 10:51:09 - Feat.: - Title: Cannes Predictions: Stratégie a Wiktor Leo Burnett tipujú víťaza spomedzi reklám zameraných na spoločenské témy
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 07:06