StoryEditor

Kotlebovci chceli ísť v šľapajách Štúra, netrafili však správny vrch

30.06.2017, 12:34
Autor:
chocho
Keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté.

Národné cítenie a viera v Boha. To sú hlavné atribúty, ktorými sa snažia kotlebovci prezentovať pred voličmi. A ako to lepšie dokázať než skutkom?

Preto sa kotlebovci 24. júna „zúčastnili výstupu na najvyšší vrch pohoria Malej Fatry - Veľký Kriváň.“

A prečo práve tam? Vysvetlenie je jasné: „S myšlienkou organizovať národné výstupy na Kriváň prišiel slovenský spisovateľ a vydavateľ Gašpar Fejérpataky-Belopotocký. Naplno sa však tradícia národných výstupov začala rozvíjať od 16. augusta 1841. V tento deň zdolali Kriváň okrem Gašpara Fejérpataky-Belopotockého aj Ľudovít Štúr, Jozef Miloslav Hurban, Michal Miloslav Hodža, Samo Bohdan Hroboň a ďalší významní slovenskí národovci.“

Pochválili sa tým 26. júna na facebookovej stránke Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko - Bratislavský kraj. Celé to však má jeden zásadný problém. Krásne to ilustruje známe príslovie: Keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté.

Spomínaní národovci totiž zdolávali Kriváň vo Vysokých Tatrách. Ten je od fatranského Veľkého Kriváňa, na ktorý vystúpili kotlebovci, podľa Google Maps vzdialený dve a štvrť hodiny jazdy autom.

Google Maps

​Ale čo tam po tom. Hlavné je, že kotlebovci boli na čerstvom vzduchu a mohli sa v peknom prostredí vyfotiť v straníckych tričkách a s vlajkami ĽSNS.

Jedným z účastníkov výstupu bol napríklad aj "skoroposlanec" Andrej Medvecký (na titulnej snímke vpravo), ktorý síce do parlamentu zvolený bol, ale kvôli opletačkám so zákonom pre obvinenie z prečinu ublíženia na zdraví z rasovej nenávisti do poslaneckých lavíc nakoniec nezasadol.

01 - Modified: 2020-01-31 17:20:30 - Feat.: - Title: ĽSNS vytiahla na obranu Kotlebu starú Lasicovu zmluvu. Slávny herec pre HN reaguje 02 - Modified: 2017-04-18 12:12:55 - Feat.: - Title: Zablokovali facebookovskú stránku Mariana Kotlebu so 78 500 fanúšikmi
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 22:17