TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Kandidáti na šéfa TASR sa musia prihlásiť do 18. augusta

24.07.2017, 12:44
Autor:
TASRTASR
Prihlášku musia kandidáti doručiť poštou, alebo osobne v podateľni tlačovej agentúry.

Kandidáti na funkciu generálneho riaditeľa Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) sa musia prihlásiť do 18. augusta. Doterajší šéf TASR Jaroslav Rezník začne od augusta riadiť verejnoprávny Rozhlas a televíziu Slovenska (RTVS).

Na základe výzvy na predkladanie prihlášok kandidátov, ktorú schválila Správna rada TASR, musia záujemcovia podať písomnú prihlášku v zalepenej obálke s nápisom "Voľba generálneho riaditeľa TASR - neotvárať" poštou na adresu TASR, alebo osobne v podateľni TASR do termínu na začiatku druhej polovice augusta. Členovia Správnej rady TASR otvoria obálky s prihláškami 24. augusta o 11:00 za prítomnosti právnika a notára.

Kandidátov, ktorí splnia podmienky na výkon funkcie šéfa agentúry a predložia v lehote úplné prihlášky, pozvú na verejné vypočutie.

Správna rada TASR pozvánku na verejné vypočutie kandidátov, ktorí podali úplnú prihlášku a spĺňajú podmienky na výkon funkcie generálneho riaditeľa, doručí uchádzačom najneskôr sedem dní pred jeho konaním. Na verejnom vypočutí kandidáti predstavia svoje projekty a odpovedia na otázky členov správnej rady.

Po vypočutí nasleduje rozprava rady a po nej hlasovanie v termíne určenom správnou radou. Ak žiadny kandidát nezíska nadpolovičnú väčšinu hlasov všetkých jej členov, rada najneskôr do piatich dní uskutoční druhé kolo voľby. Postúpia len tí kandidáti, ktorí v prvom kole získali aspoň jeden hlas. Správna rada TASR má päť členov - predsedu Vladimíra Masára, podpredsedu Borisa Chovanca a členov Petra Alakšu, Richarda Kvasňovského a Jána Sanda.

Až do zvolenia nového šéfa tlačovej agentúry je podľa zákona poverený riadením riaditeľ stratégií TASR Vladimír Puchala.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 13:56