Reuters
StoryEditor

Na blackliste sa v niektorých agentúrach ocitlo aj Fox News

22.08.2017, 13:11
Autor:
(pš)(pš)
V Amerike pribúdajú spravodajské weby, ktoré zadávatelia považujú za kontroverzné.

Portál Fox News sa nachádza na blackliste spravodajských stránok, pretože ju klienti považujú za kontroverznú. Fox News sa tak ocitlo na čiernej listine spolu s takými médiami ako sú Breitbart a Infowars. Informáciu publikoval portál Digiday.com, ktorý konštatuje, že politické napätie v Amerike dospelo k bodu, kedy zadávatelia začínajú vnímať aj bežné, mainstreamové spravodajstvo za príliš kontroverzné a vyvíjajú tlaky na mediálne agentúry, aby tam neumiestňovali reklamu.

To, že zadávatelia začínajú rozhodovať na akých stránkach sa nebude zobrazovať ich reklama, nie je ničím novým. Rozdiel je ale v tom, že dnes nákupcovia mediálneho priestoru zaraďujú na čiernu listinu zakázaných stránok spravodajské weby, ktoré sú mainstreamové a teoreticky by sa tam mohli ocitnúť aj CNN či New York Times, píše Digiday.com. Fox News je zatiaľ jedinou spravodajskou mainstreamovou stránkou, ktorú priznali zdroje portálu Digiday.com ako nežiadúcu pre niektorých klientov.

Portál píše, že podľa iného nákupného domu, sa niektorí zadávatelia rozhodli vyškrtnúť reklamu zo spravodajských stránok úplne. Podľa inej agentúry je Fox News dôveryhodný zdroj v USA a nikdy nebol vyčlenený pri programatickom nákupe reklamy. Agentúra však priznáva, že robí blacklist politicky extrémne vyhrotených portálov.  

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 16:54