Hovorca roka
StoryEditor

Personálne zmeny v RTVS. Mali by sa týkať spravodajstva

27.08.2017, 16:51
Autor:
(pš)(pš)
RTVS má posilniť hovorca záchranárov Boris Chmel.

Podľa portálu Medialne.sk v RTVS sa budú diať zmeny. Podľa informácií spomínaného portálu má verejnoprávnu inštitúciu posilniť súčasný hovorca zdravotníckych záchranárov Boris Chmel. Zatiaľ ide ale o nepotvrdenú informáciu. Podľa Medialne.sk Boris Chmel nemá priamo nahradiť súčasného šéfa spravodajstva Lukáša Dika, "išlo by o inú pozíciu v top manažmente". 

Boris Chmel skúsenosti s médiami má. Predtým ako sa stal hovorcom záchranárov, pracoval v Slovenskom rozhlase, televíziách TA3 a RTVS, ale aj v denníkoch Sme a Pravda. Pre Stratégie poskytol rovnaké vyjadrenie: "Dianie v médiách ma zaujíma. Prípadné ponuky vždy zodpovedne zvažujem."

Stratégie oslovili aj RTVS. Hovorkyňa Erika Rusnáková informáciu o Borisovi Chmelovi ani nepotvrdila, ani nevyvrátila. "V rámci systémového budovania nového manažmentu RTVS generálny riaditeľ Jaroslav Rezník priebežne rokuje s viacerými ľuďmi. V tejto chvíli nie je nič potvrdené ani záväzné, preto je predčasné sa vyjadrovať k akýmkoľvek menám a termínom. Lukáš Diko naďalej funguje ako riaditeľ Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS."

Rusnáková tiež doplnila, že: "Média a verejnosť dostanú tak ako doteraz všetky informácie o novotvoriacom sa manažmente podrobne a včas."

V súčasnosti je riaditeľom Sekcie spravodajstva publicistiky a športu v RTVS Lukáš Diko, ktorý sem prišiel v roku 2012, doviedol ho vtedajší riaditeľ Václav Mika.

Očakáva sa, že po tom ako sa stoličky generálneho riaditeľa RTVS zhostil nový šéf Jaroslav Rezník, v  inštitúcii postupne dôjde k personálnym zmenám. 

Ako prvá na vlastnú žiadosť ešte pred príchodom Rezníka z inštitúcie odišla jej hovorkyňa - Dominika Šulková. Vo funkcii ju nahradila Erika Rusnáková. 

Prednedávnom televíziu na vlastnú žiadosť opustila Daniela Mirgová, ktorá vo verejnoprávnej televízii zastávala pozíciu riaditeľka sekcie generálneho riaditeľa RTVS. Novým riaditeľom sa stal Marek Knut, ktorý bol v minulosti riaditeľom reklamnej agentúry Publicis Knut. Neskôr pracovala ako marketingový a komunikačný poradca.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:29