Richard SulíkPavol Funtál
StoryEditor

Sulíkovci sa pýtajú, či je RTVS koaličným médiom

04.09.2017, 11:05
Autor:
dbsdbs
RTVS vyšla v ústrety Ficovi a Dankovi, tvrdí Sloboda a Solidarita.

Richardovi Sulíkovi a jeho strane Sloboda a Solidarita sa nepáčila nedeľňajšia relácia O 5 minút 12 na prvom vysielacom programe v RTVS. "RTVS v nedeľňajšej relácii O 5 minút 12 vyšla v ústrety premiérovi Robertovi Ficovi a predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi a na koaličnú krízu sa ich nepýtala," tvrdia v tlačovej správe, ktorú dnes rozposlali médiá. 

Špeciálna diskusia s najvyššími ústavnými činiteľmi vznikla pri príležitosti 25. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky, a osláv, ktoré sa v odohrávali 1. septembra. Televízia v nedeľu vysielala rozhovory redaktora s oboma politikmi samostatne. 

„RTVS nie je zo zákona vládne médium, ktoré maľuje realitu na ružovo a vnucuje verejnosti jej klamlivý obraz. RTVS nemala pristúpiť na dohodu, že koaličná kríza zostane počas debaty bokom, naopak, bolo jej zákonnou povinnosťou využiť pozvanie dvoch predsedov rozhádaných koaličných strán a zároveň vysokých ústavných činiteľov a otázky o kríze zaradiť do relácie,“ tvrdí SaS.

"Sekcia spravodajstva, športu a publicistiky RTVS pripravovala špeciálne vydanie O 5 minút 12 pri príležitosti 25. výročia Ústavy SR dlhší čas. V tejto súvislosti oslovila troch najvyšších ústavných činiteľov a predsedníčku Ústavného súdu SR Ivettu Macejkovú. Pán prezident sa rozhodol ponuku nevyužiť a pani predsedníčka sa ospravedlnila pre zdravotné problémy. Rozhovory s predsedom NR SR a premiérom sa prednahrávali pre ich pracovnú zaneprázdnenosť a termín sa zladil podľa ich pracovného programu. Rovnaký formát v podobe prednahratých rozhovorov sme odvysielali aj pri príležitosti začiatku predsedníctva SR v Rade EÚ 3. júla 2016," reagovalo verejnoprávne médium prostredníctvom novej hovorkyne, Eriky Rusnákovej. 

„Žiadame Radu RTVS, aby sa reláciou O 5 minút 12, odvysielanou 3. septembra, ako aj našimi výhradami voči nej zaoberala,“ dodávajú Richard Sulík a podpredsedovia jeho strany Ľubomír Galko, Jana Kiššová spolu s predsedníčkou poslaneckého kluby Natáliou Blahovou.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 09:01