www.rtvs.sk
StoryEditor

Politické diskusie v prvom polroku: Na RTVS koalícia a opozícia v rovnováhe, na TA3 dominuje Danko

07.09.2017, 11:35
Autor:
dbsdbs
Ktorí politici boli najčastejšie na obrazovkách v prvom polroku?

Medan.sk, web ktorý prevádzkuje Newton Media, priniesol ďalšiu analýzu politických diskusií v mediálnom priestore. 

V prvom polroku 2017 je podľa dát, ktoré uverejnili v článku najvyrovnanejšie zastúpenie politikov súčasnej koalície a opozície v relácii O 5 minút 12 na RTVS. Koalíční politici v nej dostali 54% priestoru, opoziční 46%. 

Najväčší nepomer je podľa Medan.sk v relácii V politike na TA3. Suverénne najviac vysielacieho času v nej má predseda SNS Andrej Danko, za pol roka až vyše štyroch hodín. Na druhom mieste je Robert Fico s troma hodinami, tretí Peter Pellegríni sa na obrazovku TA3 dostal na dve hodiny, to znamená že mal k dispozícii polovicu času predsedu SNS a Národnej rady Slovenska. 

Medan.sk uverejnil porovnanie štyroch relácií: O 5 minút 12 (RTVS), v ktorej prebehlo 17 a pol hodiny diskusií, Sobotné dialógy (RTVS), kde sa politici dostali k slovu na 10 a pol hodiny, Braňo Závodský naživo (rádio Expres), tam moderátor spovedal hostí takmer 9 hodín a V politike na TA3, kde politici sedeli a hovorili až 31 hodín počas prvých šiestich mesiacov aktuálneho roka.

Vo všetkých reláciách boli najčastejšie prítomní zástupcovia strany Smer - sociálna demokracia, najpozývanejšou opozičnou stranou bola takisto všade Sloboda a Solidarita. Do top 3 politikov sa v štyroch sledovaných reláciách okrem Fica a Danka dostali Richard Sulík, minister práce Ján Richter, minister zdravotníctva Tomáš Drucker, Béla Bugár, Boris Kollár, Ľubomír Galko a Peter Pellegríni. 

Viac informácií nájdete na infografike

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 18:37