dreamstime
StoryEditor

V USA zmiernili reguláciu vlastníctva médií

17.11.2017, 10:49
Autor:
ČTKČTK
Má uľahčiť fungovanie tradičných médií popri internetovej konkurencii.

Americký telekomunikačný regulátor FCC dnes zmiernil reguláciu vlastníctva médií, aby uľahčil fungovanie tradičných médií v zápase s internetovou konkurenciou. Úrad zrušil obmedzenie staré viac než 40 rokov, ktoré znemožňuje súbežné vlastníctvo tlačeného média a televíznej stanice v rovnakom regióne.

Rozhodnutie FCC, v ktorom majú rozhodujúci hlas republikáni, môže mať podľa odborníkov nemalý dopad na mediálne podnikateľské prostredie v USA. Vlastníci budú mať väčšie možnosti nakupovať nové tituly a televízne a rozhlasové stanice na jednom regionálnom trhu. Menšie televízie a rozhlasové kanály môžu spoločne predávať reklamný čas, pretože nové nariadenie im umožňuje tesnejšiu obchodnú kooperáciu.

​Po zrušení regulácie z roku 1975 už dlhšiu dobu volali mediálni vlastníci v USA. Dúfajú, že zmena im pomôže v boji s trvale rastúcou konkurenciou webových informačných projektov a káblových televízií.

Kritici varujú, že krok FCC obmedzí pestrosť názorov vo verejnom priestore. Niektoré mimovládne organizácie sa údajne chystajú rozhodnutie zažalovať.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 11:19