FacebookReuters
StoryEditor

Koniec raketky na Slovensku? Radikálna zmena sa zrejme neujala, Facebook sa vracia do normálu

21.11.2017, 11:34
Autor:
dbsdbs
Facebook vracia posty stránok do news feedu Slovákov.

Takmer presne mesiac po tom, čo Facebook spustil na Slovensku testovanie Prieskumníka, záložky do ktorej skryl všetok neplatený obsah produkovanými stránkami na sociálnej sieti, ho dnes začal znova Slovákom v news feedoch zobrazovať.

Zmenu reportujú používatelia, ktorým sa posty znova začali zobrazovať v mobilnej aplikácii. 

​Slovenskí používatelia a majitelia stránok boli zo zmeny, ktorá priniesla "raketku" a znížila organický zásah postov na minimum, pobúrení. Viaceré stránky pocítili stratu zásahu aj na výkonnosti webstránok, ktoré mali na facebookovú návštevnosť naviazanú.

​Takmer všetky slovenské stránky na sociálnej sieti zaznamenali dramatický pokles engagementu - kľúčovej štatistiky odzrkadľujúcej interakcie publika s obsahom, ktorý na sociálnej sieti publikovali. Za jeho distribúciu museli Facebooku platiť, inak sa do news feedov dostal len zdieľaním jednotlivých používateľov a organický zásah padal na minimum. 

Na to, či je zmena celoplošná a zasiahne znova všetkých slovenských používateľov a či je trvalá si budeme musieť počkať. Facebook doteraz komunikoval len to, že testovanie na Slovákoch a v ďalších piatich menších trhoch potrvá mesiace. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 10:36