StoryEditor

Birdz.sk dával vysvedčenia za aktivitu v komunite

29.01.2009, 23:00

Polročné vysvedčenia sa tento týždeň odovzdávali nielen v školách, ale aj na internetovom portáli pre mladých Birdz.sk. Študenti stredných a žiaci základných škôl tak dostali vysvedčenie dvakrát, ak sa prihlásili na svoj obľúbený web.

Ostatní členovia komunity si mohli zaspomínať, aké to je dostať vysvedčenie. V dňoch 29. a 30. januára BIRDZ vystavil vyše 10-tisíc vysvedčení a ďalšie sa do rúk používateľov dostanú v najbližších dňoch.

Samozrejme, recesistické vysvedčenie Birdzu má s tým školským spoločnú iba formu. „Vysvedčenie bolo generované automaticky na základe aktivít používateľa za posledný polrok na našom portáli,“ vysvetľuje zakladateľ Birdzu Tomáš Abaffy. „Kto písal kvalitné a čítané blogy a zároveň poctivo čítal blogy iných, dostal za blogovanie jednotku. Podobne sa hodnotili predmety ako Komentovanie blogov, Diskutovanie vo fórach, Starostlivosť o fotoalbum, Videotvorba.“

V predmete Protispamová výchova dostali jednutku slušní používatelia, ktorí nespamovali iných členov komunity cez interný systém "tajných správ". Čím viac spamovali, tým horšiu známku dostali, a niektorí aj prepadli. Najhoršie známky boli vo všeobecnosti za Videotvorbu, pretože videoblogy sa zatiaľ ujali len v pomerne úzkej skupine používateľov. Birdz na rozdiel od mnohých iných serverov nepodporuje uverejňovanie akýchkoľvek videí posťahovaných z internetu, uprednostňuje vlastnú tvorbu mladých ľudí.

Používatelia Birdzu si známky na polročnom vysvedčení môžu opraviť koncom školského roka, kedy dostanú ďalšie vysvedčenie, a potom aj v nasledujúcich školských rokoch. Vysvedčenia sa budú vystavovať každý polrok vždy v ten istý deň, kedy sa bude rozdávať vysvedčenie v škole.

Birdz.sk v posledných mesiacoch dosahuje mimoriadne prírastky návštevnosti, pri porovnaní na medziročnej báze na úrovni okolo 50 percent. V decembri 2008 server podľa AIMmonitora navštívilo 143-tisíc reálnych používateľov, kým v decembri 2007 necelých 90-tisíc. Predbežné údaje o návštevnosti v januári 2009 naznačujú, že silný rast bude pokračovať.

Vysvedčenie od portálu Birdz.sk

Zdroj: Perex

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 00:42