Jorge Garcia, Sarah Jones a Sam Neill v seriáli Alcatraz
StoryEditor

Nový seriál Alcatraz prichádza. Markíza nasadzuje upútavky

18.06.2013, 17:29
Tvorca Nezvestných J.J. Abrams prináša ďalší seriál, tentokrát o najneslávnejšej väznici Ameriky. Podrobnosti a upútavky.

Televízia Markíza chystá nový americký seriál Alcatraz. Odštartuje 30. júna a bude sa vysielať každú nedeľu, hneď po hlavnom večernom filme. Vždy s dvoma časťami za sebou a vo vysokom rozlíšení (HD).

Stanica už k Alcatrazu spustila kampaň: najskôr kratšie teasre a postupne pridá klasické upútavky. Pripravený má aj minútový spot.

Alcatraz je akčný seriál od výkonného producenta J.J. Abramsa, ktorý má na konte Fringe, Nezvestných (Lost) alebo filmový Star Trek. Svetovú premiéru absolvoval v januári minulého roka na americkom kanáli Fox. V 13 epizódach otvára príbehy z "najneslávnejšej" väznice Ameriky plnej najhorších vrahov, sexuálnych násilníkov, únoscov a zlodejov.

V Amerike na Foxe ho podľa Nielsen Media Research pozerávalo 6,7 milióna divákov (2+, parameter most current) a v reklamne dôležitej cieľovej skupine 18- až 49-ročných mal sledovanosť 3,4 %. Oslovoval skôr mužov ako ženy. Fox si pochvaľoval lepšie čísla v pondelkovom slote o 21:00, než tam mali predtým Klamári (Lie to Me) a Chicago: Zákon ulice (Chicago Code), ale druhú sériu si neobjednal. Sledovanosť seriálu bola dokonca o dve desatiny vyššia než sezónny priemer samotného Foxu (3,2 %), ale rástla vďaka sledovaniu zo záznamu. V skupine 18-49 sa počet divákov jednotlivých epizód v priemere zvyšoval o 52 % vďaka tým, čo si Alcatraz nahrali a pozreli neskôr.

Z väčších trhov ponúkla Alcatraz napríklad Kanada: stanica CityTV ho vysielala v roku 2012 v pondelkovom prime-time. Austrálska Nine Network mu dala priestor začiatkom roka 2012, tiež v pondelkovom prime-time o 20:30. V oboch prípadoch sa potvrdil silnejší mužský divák.

Alcatraz

Premiéra na TV Markíza: nedeľa 30. júna o 23:00, dve časti za sebou

Počet epizód: 13 (1 séria)

Svetová premiéra: 2012, USA, Fox

Distribútor: Warner Bros. International Television Distribution

O čom je seriál: Z väzenia Alcatraz zmiznú najobávanejší trestanci a vrátia sa medzi nás - avšak o 50 rokov neskôr

Herci: Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, James Parminder Nagra, Jason Butler Harner, Robert Forster, Sam Neill

Výkonní producenti: J.J. Abrams, Bryan Bur, Elizabeth Sarnoff, Jack Bender, Jennifer Johnson, Daniel Pyne

Žáner: akčný, thriller

Čo na to Stratégie: Dobre zvolený vysielací čas na takýto typ programu. Nasadením v lete nie je čo stratiť. Vzhľadom na obmedzený počet 13 epizód rozumný krok.

http://youtu.be/6XjuXhk1cfs

http://youtu.be/R1aqDQN3XGg

http://youtu.be/COQmV6972dA

http://youtu.be/5cH2vgaVhZs

http://youtu.be/2wn01Ldb_ag

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 03:08