hlvané postavy seriálu Kolonáda
StoryEditor

RTVS prichádza s novým seriálom Kolonáda

10.01.2014, 12:44
Kolonáda štartuje už v nedeľu. Predstavia sa v nej herci Marek Geišberg, Andrea Karnasová, Pavel Višňovský, Vladislav Plevčík či Kamila Magálová.

Rozhlas a televízia Slovenska zaradila do programu nový pôvodný televízny seriál Kolonáda. Premiéru bude mať už túto nedeľu (12. januára) o 20.20 hod na Jednotke. Nakrútených je spolu 13 epizód, ktoré budú mať svoj pravidelný vysielací čas v nedeľnom prime-time.

„Kolonáda je v prvom rade jedným z prvých naplnení našej ambície prinášať divákom vlastnú dramatickú tvorbu. Je veľmi dôležité, že sa nám spoločne s tvorcami a vôbec celým štábom podarilo opäť priniesť pôvodný seriál, ktorý bol pripravovaný a vyrobený na pôde RTVS. Je to nielen deklaráciou našej stratégie prinášať divákom kvalitnú domácu produkciu, ale aj záväzku produkovať formáty tak, aby sme do ich tvorby zapájali hlavne ľudí z interného prostredia a naplno využili ich kreatívny, produkčný a umelecký potenciál,“ povedal generálny riaditeľ verejnoprávneho média Václav Mika.

 

Seriál sa nakrúcal v lete 2013 v Turčianskych Tepliciach, v Martine a Bratislave. Režíroval ho Stanislav Párnický, ktorý už v rámci svojej filmovej kariéry realizoval aj niekoľko projektov pre televíziu (spolupracoval npríklad na seriáli Zborovňa a režisérsky sa ujal úspešného seriálu Ordinácia v ružovej záhrade). Hlavné postavy Kolonády stvárnili herci Marek Geišberg, Andrea Karnasová, Pavel Višňovský, Vladislav Plevčík, Kamila Magálová, Jana Hubinská a ďalší.

„Výber hercov bol podriadený jednému názoru, jednému rukopisu a jednému človeku, čo je veľká výhoda. Objavujú sa tu aj neherci, úplne prvýkrát pred kamerou. Seriál Kolonáda naozaj ponúka atraktívne videnie skutočnej Bratislavy a stredného Slovenska. Postavy nie sú šablónovité a je tam dosť emocionálnych zlomov a situácií, ktoré vedú k zamysleniu sa nad životom a istému pocitu z neho. Odohráva sa v hektickom prostredí Bratislavy, ale aj v tom pokojnom, kúpeľnom, takže nebude núdza o zaujímavý dej, ktorý sa bude prelínať. Objavujú sa tam veci, ktoré sú v živote najšťastnejšie, ale naopak, aj veľmi smutné momenty. Je to rozprávanie, ktoré má veľkú dynamiku, som spokojný s hereckými výkonmi. Príbeh je dosť košatý, prelínajú sa štyri väčšie témy, ktoré idú cez celých trinásť dielov,“ povedal režisér Stanislav Párnický.

 

RTVS spustila k seriálu kampaň realizovanú v TV, printoch aj outdoore. Promo podporila ústredná pieseň seriálu, ktorú zložil a naspieval Peter Cmorik, s textom od Petra Uličného (oficiálny videoklip pod správou).

 

Kolonáda

Šéfdramaturgička: Jana Kákošová

Hlavný kameraman: Laco Kraus

Réžia: Stanislav Párnický

Dramaturgia: Dana Garguláková

Kreatívny producent: Jana Kákošová

Účinkujú: Marek Geišberg, Andrea Karnasová, Pavel Višňovský, Vladislav Plevčík, Kamila Magálová, Jana Hubinská, Kamil Mikulčík, Tomáš Krištof, Katarína Kolajová, Ivo Gogál, Jozef Švoňavský, Vladimír Jedľovský, Ladislav Kerata, Ondrej Daniš, Silvia Barčíková, Peter Kočiš, Zuzana Porubjaková a ďalší

Hudba: Ľubica Malachovská -Čekovská

Ústredná pieseň: Peter Uličný (text), Peter Cmorik (hudba a spev)

http://youtu.be/dQA8xMOOhzg

http://youtu.be/2kKoKc0eAi4

Zdroj: Miroslava Klempová

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 13:26