Penta
StoryEditor

Penta vstupuje do médií, kúpila Spoločnosť 7 Plus a Trend Holding

03.09.2014, 10:03
Jedno z najväčších slovenských vydavateľstiev Spoločnosť 7 Plus a Trend Holding menia majiteľa.

"Penta začína investovať do médií," ohlásila dnes investičná skupina. Získala jedno z najväčších slovenských vydavateľstiev Spoločnosť 7 Plus a vydavateľa týždenníka Trend - Trend Holding. Akvizície realizuje cez holandskú spoločnosť V-3 Media Holdings.

Penta sľubuje zachovanie novinárskej slobody, chce "dôsledne oddeľovať" riadenie a činnosť redakcií od svojich ďalších podnikateľských aktivít, či záujmov. Tvrdí, že pripraví etický kódex garantujúci obsahovú nezávislosť médií, ktoré kúpila.

Nemusí to byť posledná akvizícia Penty v médiách. Ohlasuje, že jej ďalším cieľom sú médiá v českom a na poľskom trhu.

Ako informovala Spoločnosť 7 Plus v tlačovej správe, sto percent  jej akcií kúpila holandská spoločnosť V-3 Media Holdings prostredníctvom slovenskej dcéry V 3 – MP s. r. o. "V-3 Media Holdings spolupracuje na realizácii mediálnych investícií na Slovensku s investičnou skupinou Penta," uvádza tlačová správa.

Stratégie požiadali o stanovisko konateľa vydavateľstva Jozefa Dukesa. Situáciu odmietol komentovať a odkázal nás na druhú stranu. Podľa našich informácií si Dukes a Štefan Šimák rozdelia menšinový podiel a Pentinej spoločnosti V 3 – MP bude patriť nadpolovičná väčšina.

V 3 – MP tak získa vydavateľa denníka Plus jeden deň, týždenníka Plus 7 dní a ďalších printových titulov a okrem toho aj digitálnu spoločnosť Centrum Holdings, ktorú akvizovala Spoločnosť 7 Plus minulý rok. Do jej portfólia patria weby centrum.sk, atlas.sk, aktualne.sk a ďalšie.

V-3 Media Holdings sa stáva aj novým majiteľom vydavateľstva Trend Holding, ktoré má v portfóliu ekonomický týždenník Trend, dvojtýždenník Profit a niekoľko webových projektov. Konateľ Trend Holdingu sa odmietol k veci vyjadriť, odkázal nás na správu na Mediálne.sk. V Trend Holdingu sú konateľmi okrem Brunovského aj Elena Klimešová a Ľubomír Hrušovský. "Pre zachovanie kontinuity zotrvajú všetci traja nateraz vo vydavateľstve. O. Brunovský bude naďalej šéfredaktor," uvádza web.

"Chceme našim mediálnym partnerom ponúknuť finančnú stabilitu a zároveň široké know-how a expertízu z riadenia zložitých reštrukturalizačných projektov v regióne. Našim cieľom je podieľať sa na vybudovaní ekonomicky úspešného modelu fungovania médií v stredoeurópskom regióne," uviedla skupina Penta v tlačovej správe.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 17:48