Dáma v závoji (La dama velata)
StoryEditor

Nový seriál Dáma v závoji prichádza na TV Markíza. Do dobrého času (video)

22.05.2015, 10:30
Markíza chystá nový taliansky seriál seriál Dáma v závoji. Herci, sledovanosť, upútavky, fotografie - všetky informácie nájdete tu.

Televízia Markíza chystá nový akvizičný seriál, a to do zaujímavého vysielacieho času. V okne o 21:45, kde mu bude robiť nábehovú krivku Búrlivé víno, odštartuje v júni Dáma v závoji (La dama velata). Stanica už dnes k seriálu vysiela upútavky, ktoré nahradili doterajšiu krátku "tajomnú" kampaň.

Dáma v závoji sa začne vysielať od 2. júna a pôjde vždy v utorok, stredu a štvrtok od 21:45 do 23:00. V tomto čase nahradí Rodinné prípady.

Dáma v závoji je uzavretá 12-dielna miniséria. Žánrovo patrí medzi romantické historické seriály. Je to vysokorozpočtový kostýmový seriál. "Dej seriálu divákov zavedie do 19. storočia. Hlavná hrdinka Clara bola odlúčená od svojho brata dvojčaťa a prinútená uzavrieť dohodnuté manželstvo," uvádza televízia v anotácii. Tvrdí, že je to "seriál plný lásky, vášne, ale aj napätia, intríg a tajomna". Viac o obsahu Dámy v závoji nájdete na konci správy.

Markíza s Dámou v závoji netradične siaha po európskej seriálovej produkcii: Dáma v závoji vznikla v Taliansku a predáva ju distribučná spoločnosť RAI Trade. Prvýkrát ju medzinárodným distribútorom predstavila na veľtrhu Mipcom na jeseň 2014 a už vtedy hlásila predaje do Číny, Poľska, Grécka, Fínska, Bulharska, na Ukrajinu a Slovensko (zahraničné médiá pôvodne uvádzali RTVS). Informoval o tom oficiálny časopis veľtrhu a TTVnews. Svetovú televíznu premiéru mal až tento rok v Taliansku.

Televízia si pochvaľuje aj sledovanosť v Taliansku, kde mal podľa jej prezentácie v priemere skoro 6,5 milióna divákov. "Prvú časť dvanásťdielneho romantického seriálu si pozrelo takmer 6,2 milióna divákov a čísla stúpali," tvrdí.

Čo na to Stratégie
Pre Markízu nezvyčajné akvizičné rozhodnutie. Na našom trhu fungovali výpravné kostýmové seriály z Turecka (Tisíc a jedna noc, Sultán), talianska romantická produkcia je tiež zaujímavou voľbou.

 

O čom je Dáma v závoji (La dama velata / The Veiled Lady)

Krajina pôvodu: Taliansko (2015)

Vysielanie na TV Markíza: Vždy v utorok a piatok o 21:45 s jednou časťou. Od utorka 2. júna 2015

Herci: Miriam Leone, Lino Guanciale, Andrea Bosca, Lino Guanciale

O čom je seriál:

Clara Grandi Fossà je mladá urodzená žena slobodného a rebelského ducha, ktorá bola odlúčená od svojho brata - dvojčaťa a prinútená uzavrieť dohodnuté manželstvo. Napriek tomu sa do svojho manžela zamiluje a snaží sa získať si jeho lásku. Clara sa však stane obeťou sprisahaní svojej tety a bratranca, ktorí sú odhodlaní ukradnúť jej dedičstvo a zničiť manželstvo podnecovaním žiarlivosti a vyslovovaním podozrení z cudzoložstva.

Hľadajúc pravdu, Clara začne trpieť záhadnými halucináciami a nervovo sa zrúti. Jedného dňa sa niekto pokúsi Claru zabiť utopením vo vodách rieky Adiža. Clarine telo sa nikdy nenájde. Každý si myslí, že spáchala samovraždu. Clara prežije a pod maskou, skrývajúc si tvár čiernym závojom, sa vracia do svojej rodiny, aby odhalila pravdu a potrestala vinníkov.

Dáma s čiernym závojom je historický romantický seriál, odohrávajúci sa koncom 19. storočia v severnom Taliansku, ktorý v sebe spája prvky romantiky, drámy a detektívky. Veľkú zásluhu na úspechu Dámy v závoji majú hlavní predstavitelia vášnivej Clary a tajomného Guida – bývalá Miss Taliansko – Miriam Leone a Lino Guanciale. (zdroj: Markíza)

 

Fotografie zo seriálu:

Slovenské logo seriálu Dáma v závoji:

 

Upútavky TV Markíza:

https://youtu.be/1gBSB5Ci_6o

https://youtu.be/3zi5j0kPFJM

https://youtu.be/PZayP_qJlis

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 03:27