StoryEditor

Je Slovenský rozhlas najškaredšou alebo najzaujímavejšou budovou v Bratislave?

04.11.2015, 09:43
Umelecká skupina ATL!, ktorá rozsvietila obrátenú pyramídu počas Bielej noci, má na to jasný názor. Pozrite si video.

Umelecká skupina ATL!, ktorá rozsvietila obrátenú pyramídu počas Bielej noci, má na to jasný názor. Pozrite si video.

RTVS v spolupráci s umeleckou skupinou ATK! rozsvietila budovu Slovenského rozhlasu počas projektu Biela noc, ktorá bola 10. októbra v Bratislave.

 

Umelecká skupina ATK! našla budovu Slovenského rozhlasu na zozname najškaredších budov sveta, ktorý vytvoril britský denník Telegraph. S tým ale umelci absolútne nesúhlasia. Podľa nich je to najzaujímavejšia budova v Bratislave. Hoci robia osvetlenia budov a zvukové prevedenia už tri roky, nasvietenie obrátenej pyramídy je najrozsiahlejší projekt, ktorý doposiaľ skupina ATK! zrealizovala.

 

Softvérová príprava a kompozícia trvala približne mesiac, montáž päť dní. Kamery podrobne zaznamenávali prípravy a inštaláciu svetiel na budovu obrátenej pyramídy a nakoniec aj samotné rozsvietenie. Horolezci mali na sebe pripevnené špeciálne GoPro kamery, ktorými snímali fascinujúce a nebezpečné exteriérové zábery počas výškovej inštalácie svetiel.

 

Video, ktoré zachytáva osvetlenie budovy Slovenského rozhlasu počas projektu Biela noc, pripravila produkčná spoločnosť gluuu.tv.

 

 

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

 

 

 

 

 

Zdroj: kh

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 05:54