StoryEditor

BBC bolo terčom útoku hackerov

31.12.2015, 14:31

Britská verejnoprávna spravodajská stanica BBC oznámila, že jej portál dnes na niekoľko hodín ochromil rozsiahly počítačový útok. Stanica v prvej chvíli tvrdila, že obmedzenie jej internetových služieb bolo len "technickou záležitosťou".

Užívatelia sa začali sťažovať na chybné fungovanie webu BBC okolo ôsmej ráno nášho času. Výpadok neobmedzil tradičné rozhlasové a televízne vysielanie stanice. Internetové služby BBC boli obnovené krátko pred obedom.

"Všetky internetové portály BBC boli vo štvrtok dopoludnia neprístupné z dôvodu rozsiahleho počítačového útoku," uviedla stanica vo vyhlásení na svojom webe po obnovení internetových služieb. Klientom sa ospravedlnila. Kto za počítačovým útokom stojí, sa zatiaľ nevie.

Podobný typ útokov sa snažia zablokovať internetové služby "zaplavením" siete veľkým množstvom odkazov či narušením spojení s vytipovaným serverom. BBC bola terčom podobného útoku v júli 2014.

Užívatelia Twitteru výpadok prestížnej verejnoprávnej stanice BBC podľa britského denníka The Telegraph so zjavnou nadsádzkou komentovali okrem iného slovami, že je to znamenie blížiacej sa apokalypsy.

Podľa britskej polície sa stalo vlani terčom počítačových útokov 30 percent britských podnikov a inštitúcií.

Zdroj: čtk

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 14:41