StoryEditor

Sisu Sklovsku ocenili na svetovom festivale. Ďakovala v kórejčine

13.07.2016, 10:47
Autor:
hrnhrn
Muzikál Madame de Pompadour získal na Svetovom muzikálovom festivale v Daegu v Južnej Kórei tri ceny.

Divadlo Nová scéna zožalo úspech na Svetovom muzikálovom festivale v Daegu v Južnej Kórei. S pôvodným slovenským muzikálom Madame de Pompadour získalo  v konkurencii divadiel z celého sveta tri ceny.

Cenu poroty za najlepšiu inscenáciu festivalu, Sisa Sklovska ako predstaviteľka madame de Pompadour cenu za najlepší ženský herecký výkon a Ján Mistrík cenu za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej postave.

Podobný úspech dosiahlo Divadlo Nová scéna pred dvoma rokmi, kedy si z festivalu za muzikál Mata Hari odnieslo dve ceny – za najlepšiu inscenáciu a Sisa Sklovska za najlepší ženský herecký výkon.

DNS

„Moje pocity teraz, po slávnostnom ceremoniáli, kde som predniesla ďakovnú reč v kórejčine, sú neopísateľné. Reakcia divákov bola neuveriteľná, som nesmierne šťastná a dojatá, že som v desaťročnej histórii tohto svetového festivalu zatiaľ ako jediná získala dvakrát  cenu za najlepší ženský herecký výkon,“ neskrývala svoju radosť Sklovska.

Pozrite si video s ďakovnou rečou Sisy Sklovskej v kórejčine:

Ján Mistrík si za výkon v postave Voltaira prevzal ocenenie za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej postave: „ Prekvapilo ma to, nečakal som, že na sklonku svojej kariéry získam cenu za postavu v muzikáli."

V muzikáli okrem Sisy Sklovskej účinkujú aj Štefan Skrúcaný, Jozef Vajda, Lucia Vráblicová, Karol Čálik či Karin Olasová. Autorom libreta a režisérom je Martin Kákoš, autorom hudby Ľubomír Horňák a autorom textov skladieb Marián Brezáni. Táto trojica autorov stála aj za úspešným muzikálom Mata Hari.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 02:51