StoryEditor

Bohumilova Rýchlovka: Neviem sa dočkať, kedy zmizne Nova z môjho ovládača

18.07.2016, 15:26
Bol to nejaký pondelok, odkedy som zavesil mediálne pero pomyselne na klinec. Dnes ho skúšobne dávam dole, vitajte v Bohumilovej Rýchlovke na Stratégiách. Pre zmenu.

Ahojte, nehovorte, že som vám chýbal. 

Veď viete, rok a pol som pracoval v Mafre. Dobré vzťahy zostali, Rýchlovka bude jedným z toho prejavov. Formu a obsah časom doladíme, celkom určite to ale nebude Týždňovka. Skôr jeden – dva televízne, rádiové, novinové, či reklamné postrehy, kvôli ktorým nebudem môcť takpovediac spať.

Prečo píšem hneď o spánku? Lebo prvá téma je presne taká. Neviem sa dočkať, kedy zmizne TV Nova z môjho ovládača. Mám na to tri dôvody.

Dôvod prvý – reklamné brejky, kvôli ktorým neviem zaspať.

Skúšali ste už pozerať film na Nove? Ani to nerobte. Podľa mňa na nich neplatí slovenský reklamný zákon obmedzujúci dĺžku brejkov a ani ich hlasitosť. Celkom určite upútavky na program a reklamu šíria hlasnejšie, ako zvukovú stopu filmu, pri ktorom sa snažíte – neúspešne – driemať. Už ani neviem, ktorý som tak pozeral a bol by som býval celkom určite zaspal, nebyť toho, že každých desať, maximálne pätnásť minút sa spustil reklamný krik. Aj tak väčšinu filmov odvysiela Markíza, na frekvenciu reklamných brejkov a hlasitosť som si dávno zvykol a až tak ma nevyrušuje.

Dôvod druhý – nahnevali ma cez víkend, keď golf poslali na Nova sport 2.

Nič proti dvom športovým kanálom a fakt, že dvojku nemám v Magiu je skôr problém Magia, ako Novy. Ale aj tak. Nie je to tak, žeby na Nova sport 1 vysielali jeden športový hit za druhým. Golfový The Open, niečo ako Wimbedon, bol od štvrtka strhujúcim športovým zážitkom – áno, golf, šport pri ktorom vidieť aj trávu rásť. Namiesto toho, aby som pozeral dcérenku Novy, musel som si ísť zatrénovať. No povedzte.

Dôvod tretí – toto video:

P.S. RTVS
Zanadávali ste si v sobotu na Facebooku, čo to sú za babráci vo verejnoprávnej televízii? Že nevysielajú priamy prenos z Tureckého puču, ideálne s redaktormi na mieste činu plynule hovoriacimi rodnou rečou s miestnymi? Stavím sa, že ste ani nezaregistrovali improvizáciu spravodajského tímu, ktorý stiahol redaktora z Tour de France do Nice, kde pokryl hodiny po teroristickom útoku. Za to ste ich nepochválili, stavím sa o čo chcete.

RTVS personálne nemá na ČT, už vôbec nie na ČT 24. Aj ja by som bol najradšej keby existoval spravodajský kanál a bol reálnou konkurenciou českému. Bol by to raj na zemi. Okrem toho, že by sme v takom prípade museli platiť buď aspoň trojnásobné koncesie, alebo väčšie dane, si nie som celkom istý, že na trhu existuje dosť ľudí, ktorí by také vysielanie zabezpečili.

Čo neznamená, že nebudeme platiť vyššie koncesie, ani že sa RTVS nemá zlepšovať v spravodajstve po všetkých stránkach. Existuje ale už dnes spoločenská objednávka na verejnoprávny spravodajský kanál s vedomím, že si ho budeme musieť priplatiť? Myslel som si, neexistuje.

01 - Modified: 2016-07-19 13:30:35 - Feat.: 0 - Title: "Ty vole." Česi majú novú hviezdu internetu. Do živého vysielania TV Nova vstúpil technik
01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 05:16