StoryEditor

Slovenské železnice: Kotleba nemá na natáčanie vo vlakoch súhlas

18.07.2016, 18:58
Strana ĽSNS ide po preferenciách, z vlakov natočila dokument. Železnice zvažujú právne kroky. 

Slovenské železnice odmietajú, že by dali Kotlebovej strane súhlas na natáčanie vo vlakoch, píše RTVS na svojom profile. ĽSNS si totiž v rámci samozvaných hliadok, ktoré chodia vo vlakoch, nakrútila krátky dokument.

„Vedenie Železničnej spoločnosti Slovensko sa dôrazne ohradzuje voči zneužitiu nepovolene natočených záberov na propagáciu akejkoľvek politickej strany či zoskupenia ako aj iniciatív,“ vyhlásila hovorkyňa spoločnosti Jana Morháčová. Tá tiež upozorňuje, že na bezpečnosť cestujúcich prioritne dohliada Železničná polícia.

„Chlapi to robia preto, že polícia v tomto štáte už dávno nechráni poriadok a práva slušných ľudí,“ hlási Marián Kotleba, ktorý podobnými krokmi získava svojej extrémistickej strane popularitu. Ako sám sľubuje, „hliadkovať bude viac a viac.“

Polícia verzus samozvaní strážnici

„V tejto veci by mal zasiahnuť štát. On jediný má na to totiž nástroje,“ povedal v rozhovore pre Stratégie politický marketér Radovan Choleva. Ak je potrebná „pomoc“ krajnej ĽSNS, pôsobenie Železničnej polície zrejme nie je dostatočné. Štát by mal podľa Cholevu na určitý čas zabezpečiť posilnené hliadky vo vlakoch, v ktorých sú kotlebovci. Nie však iba tých.

„Ľudia si nesmú myslieť, že štát nedokáže ochrániť ich bezpečnosť, že to preto musia robiť holohlaví muži v polokošeliach. Keby kotlebovci videli, že v každom vagóne sú dvaja policajti, ktorí by skutočne dohliadali na poriadok a aj na nich, pochopili by, že sú tam nadbytoční. Nemali by dôvod vo vlakoch šaškovať a prestalo by ich to baviť.

Štát na to musí vo výnimočných prípadoch stačiť aj kapacitne. „Keď už sme kvôli utečencom prijímali 5000 nových policajtov, tak by sa na určitý čas tie hliadky zaiste našli,“ hovorí Choleva. 

Nie v našom mene

Železničná spoločnosť aktuálne analyzuje možné právne kroky, ktoré majú zastaviť nedovolené konania samozvaných hliadok a zabrániť ich opakovaniu.

01 - Modified: 2016-07-06 09:10:41 - Feat.: 0 - Title: Politický marketér: Diskusiám s Kotlebom by som sa nevyhýbal. Záleží však, o ktorú rovinu ide
01 - Modified: 2020-09-27 15:33:21 - Feat.: - Title: Kotleba si odmietol nasadiť rúško po výzve od moderátora. RTVS na situáciu zareagovala 02 - Modified: 2017-10-30 15:57:51 - Feat.: - Title: Zastavte kgálikov. Nová kampaň mobilizuje proti kotlebovcom 03 - Modified: 2017-03-20 12:08:54 - Feat.: - Title: Koľko nacistického marketingu ešte Kotlebovi prejde? 04 - Modified: 2016-07-06 09:10:41 - Feat.: - Title: Politický marketér: Diskusiám s Kotlebom by som sa nevyhýbal. Záleží však, o ktorú rovinu ide
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 11:41