StoryEditor

Český hajtman zrejme roky využíval fiktívnu hovorkyňu

20.07.2016, 13:25
Autor:
TASRTASR
Za hovorkyňou Michala Haška, nejestvujúcou Luciou Proutníkovou, sa zrejme roky skrývala kontroverzná lobistka Jana Mrencová.

Samotná Mrencová však odmietla, že by sa vydávala za Proutníkovú. To máte skutočne mylné informácie. Ja politiku nerobím, citovali médiá jej slová.

K lobistke, ktorú súd v západočeskom Chebe v apríli neprávoplatne odsúdil na podmienečný trest za to, že ponúkala ovplyvňovanie novinárov za úplatok, sa nehlási ani Michal Hašek. Ten si však u lobistkinho partnera objednal pred krajskými voľbami marketingové služby za 400-tisíc českých korún z verejných financií.

„Firma, v ktorej figuruje alebo figurovala pani Mrencová, myslím v minulosti robila nejaké mediálne školenia smerom k úradníkom,“ povedal Hašek s tým, že ju takmer nepozná. Hajtman podľa vlastných slov nepozná ani Luciu Proutníkovú, ktorá za neho hovorila v médiách niekoľko rokov, a vôbec netuší, kto to je. V histórii sa stáva, že sa objavujú určité podvrhy, dodal k tomu Hašek.

Hovorkyňa Juhomoravského kraja Eliška Holešinská Windová však pripustila, že s Mrencovou v minulosti komunikovala v súvislosti s tlačovými správami. V telefonáte pre Rádio Impuls naopak tvrdila, že ani ona Luciu Proutníkovú nepozná a nikdy nevidela.

01 - Modified: 2023-08-17 07:54:55 - Feat.: - Title: Hovorkyňa, pri ktorej sa za 7 rokov vystriedalo 7 ministrov: Bolo to zaujímavé, ale politiku neriešim 02 - Modified: 2018-10-24 15:56:52 - Feat.: - Title: Szabóová u Pellegriniho končí. Na Úrad vlády smeruje Druckerov človek
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 03:51