StoryEditor

Bohumilova Rýchlovka: Futbal pre ženy sa volá Klenot TV

01.08.2016, 12:52
Minule, celkom nedávno, vlastne počas práve skončeného víkendu, som pri prepínaní natrafil na prvé sekundy nového programu, ktorý okamžite ašpiruje na klenot v programovej ponuke televízií.

Televízií pre ženy, aj cez tie prechádzam pri prepínaní medzi verejnoprávnymi, komerčnými a stanicami pre mužov (rozumej športovými).

Rozbiehal sa Klenot TV, na stanici Wau. Obdobu vysiela Doma, volá sa Šperkománia. Nemajú si teda tie dve sesternice čo vyčítať. Po asi pätnástich minútach som si uvedomil, že pozerám futbal pre ženy.

Môže za to mladá vyšperkovaná moderátorka. Sprevádzala programom presne tak, ako keby počas prípravy na svoj výkon pozerala zápasy nedávneho EURA, či Barcelony a Realu Madrid. Najprv predstavila zostavu na zápas, nastúpili Swarovski a spol.. Hymny neboli, stretnutie sa hneď rozbehlo.

Na ukazovateli skóre nabehli čísla, prekladané akčnými zábermi na prstene na ruke s pedantnou manikúrou. Červený so smaragdom vedľa útleho v telovej farbe, na prstenník a prostredník sa zmestili ešte dva. Sformovaní, ako obrana, čo má brániť Messiho.

Späť na moderátorku komentujúcu prebiehajúci dej pomerne monotónnym hlasom. Až kým v jednom momente prudko nezvýšila hlas, zmenila tón a zakričala presne tak, ako Marcel Merčiak keď Ronaldo zrýchli, obíde protihráča a prudko strelí v dobrej pozícii. Strela, šanca, gól!

Na ciferníkoch totiž práve zázračne padli z ničoho nič ceny za predvádzané šperky asi o 70%. Alebo o 80, nepočítal som. O pár minút som pochopil, ako to celé funguje. Zápas začína so šperkom oceneným na vysokú sumu. Tá po pár minútach klesne, ako keby sa v tom momente začal najväčší jesenný výpredaj v histórii. Komentátorku chytí ošiaľ inšpirovaný islandským komentátorom počas futbalového EURO turnaja.

Keď ceny „náhle“ padnú z povedzme 39,99 € na 2,69 €, alebo niečo podobné, je to celkom určite gól. Aspoň podľa tónu hlasu komentátorky. Lebo keď padnú na polovicu, napríklad na 26,99 €, hlas síce zvýši, ale len ako keď Ronaldova strela skončí v osemnástom rade v hľadisku za bránkou.

A takto sa počas celého zápasu striedajú pohľady na šperky (=futbalistov) a farba, tón a intenzita hlasu moderátorky (=futbalovej komentátorky).

Viem, že tento obchodný kanál má budúcnosť. Kupovať HD šperky vo výpredajových cenách povzbudené vzrušenou moderátorkou musí byť podobný atak na základné ženské emócie, ako dobrý futbal na mužské.

Len prosím, úpenlivo: nikdy neplánujte Klenot TV, Šperkovnicu ani podobné alternatívy na ten istý čas, ako Ligu majstrov.

P.S.: V Česku asi už televízor deti a mládež večer nepozerajú
Ako by im inak mohli púšťať sponzorské odkazy prostriedku na erekciu? Navyše takto napísané?! A plné hereckých výkonov na hranici... No jednoducho na hranici, alebo aj za ňou. Vídavam ich úplne bežne po hlavných správach a pri prime-timeových filmoch, ktoré tam stále občas pozerám. Komediálna hodnota a ČoTiŠibe efekt sú ale také vysoké, že si možno ešte rozmyslím, či súhlasím s násilným vyradením českých staníc z môjho Magia. Posúďte sami, jeden lepší ako druhý:

01 - Modified: 2016-08-07 14:54:41 - Feat.: 0 - Title: Bohumilova Rýchlovka: Neviem sa dočkať, kedy zmizne Nova z môjho ovládača
01 - Modified: 2016-08-22 15:48:54 - Feat.: - Title: Bohumilova Rýchlovka: Veľké olympijské hodnotenie 02 - Modified: 2016-08-22 15:08:20 - Feat.: - Title: Bohumilova Rýchlovka: Čo majú spoločné Trump a Fico 03 - Modified: 2016-08-22 15:08:52 - Feat.: - Title: Bohumilova Rýchlovka: A čo ste na olympiáde už hejtovali vy? 04 - Modified: 2016-08-07 14:54:41 - Feat.: - Title: Bohumilova Rýchlovka: Neviem sa dočkať, kedy zmizne Nova z môjho ovládača
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 22:44