wikipedia.org
StoryEditor

Spravodajský server skrachoval kvôli Hulkovi Hoganovi. Musí mu zaplatiť závratné odškodné

20.08.2016, 17:13
Autor:
ČTKČTK
Internetové stránky Gawker.com po štrnástich rokoch končia.

Americký spravodajský server Gawker Media Group ukončí budúci týždeň po 14 rokoch prevádzkovanie svojich internetových spravodajských a bulvárnych stránok Gawker.com. Rozhodnutie prichádza po tom, čo mediálna firma Univision Holdings vyhrala aukciu na kúpu skrachovanej firmy Gawker Media za 135 miliónov dolárov (119,2 mil. eur), uviedla agentúra Reuters.

Firma dodala, že krátkodobé plány pre internetové spravodajstvo a jeho archívy zatiaľ neboli dokončené. Gawker prevádzkuje tiež internetové stránky pre ženy Jezebel, technologický blog Gizmodo a herné internetové stránky Kotaku.

"Naše ďalšie stránky, vrátane Kotaku, žijú ďalej, ale strata Gawker.com bolí," uviedol na twitteri šéfredaktor Kotaku Stephen Totilo.

Gawker vyhlásil bankrot v júni kvôli rozhodnutiu súdu, podľa ktorého má zaplatiť odškodné 140 miliónov dolárov hercovi a wrestlerovi Hulkovi Hoganovi, ktorého pravé meno je Terry Bollea, kvôli zverejneniu videonahrávky, na ktorej je zachytený pri sexe s manželkou svojho bývalého najlepšieho kamaráta.

Tento mesiac kvôli ochrane pred rozsudkom podal návrh na osobný bankrot tiež zakladateľ spoločnosti Nick Denton.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:47