News and Media Holding
StoryEditor

Vydavateľstvo Penty ukončilo vydávanie časopisu Mollie tvorí

22.08.2016, 16:26
Autor:
(pš)(pš)
Kreatívna lahôdka pre tvorivé moderné ženy už v septembri nevyjde.

Podľa informácií Stratégií vydavateľstvo Penty - News and Media Holding (NMH) prehodnotilo vydávanie časopisu Mollie tvorí a dospelo k záveru, že ďalšie číslo už nevyjde. Túto informáciu Stratégiám potvrdil aj Jindřich Staněk, marketingový riaditeľ spoločnosti NMH. "Dvojmesačník Mollie tvorí, ktorý na Slovensku vychádzal od septembra 2013, sme sa rozhodli prestať vydávať." Mollie tvorí je jediný licencovaný časopis vydavateľstva NMH. Ide o formát britského hobby magazínu Mollie Makes. Ako dôvod rozhodnutia, Staněk uvádza, že "po troch rokoch spoločnosť prehodnotila potenciál printového trhu pre tento segment a rozhodla sa, že plánované jesenné číslo, ktoré malo vyjsť 12.  septembra, už nebude. Posledným vydaním časopisu Mollie tvorí pod hlavičkou NMH bolo júnové vydanie."

Dvojmesačník Mollie vyšiel prvýkrát ešte vo vydavateľstve Spoločnosť 7 plus, dnes News and Media Holding (NMH), v septembri 2013 v náklade 30 630 kusov. Z prvého vydania sa predalo 13 018 kusov, čo bolo zároveň najlepšie číslo v predaji. Predaj kreatívneho časopisu kontinuálne klesal. V auguste 2014 magazín prvýkrát padol v predaji pod 5 tisícovú hranicu, keď podľa ABC SR zaznamenal predaj 4 993 kusov.

Posledné vydanie v tomto roku, vyšlo v júni. Vytlačilo sa v náklade 7 640 kusov a podľa ABC SR sa z neho predalo 3 829 kusov. Pre porovnanie - minulý rok v apríli 2015 sa predalo 4 162 kusov. Kritickým momentom bol pre vydavateľstvo NMH údaj z tohtoročného aprílového predaja. Magazín Mollie tvorí spadol pod 3 tisíc kusov -  predalo sa z neho 2 879 kusov. Minulý rok koncom leta vydavateľstvo NMH vymenilo šéfredaktorku - Broňu Horváthovú vystriedala Anežka Haščáková. Po roku časopis vo vydavateľstve NMH končí definitívne.

Podľa informácií Stratégií sa vo vydavateľstve NMH prehodnocuje vychádzanie ďalších titulov, všetko ide o mesačníky.

01 - Modified: 2016-08-17 10:27:20 - Feat.: - Title: NMH spúšťa svoj prvý multiplatformový newsroom. Zlúčilo v ňom printovú a webovú redakciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 18:55