StoryEditor

Týždeň v médiách: Čo rozzúrilo Kisku, komu tlieska Rostas a kedy príde RTVS o svoju dvojbodku?

12.09.2016, 07:43
O dianí na mediálnej scéne satiricky, zato s eufóriou.

Poďme teda rovno k veci. SNS nepredloží návrh na financovanie RTVS, kým ho nebude mať pod kontrolou. Andrej Danko sa v poslednom čase vyjadruje zreteľnejšie, ako sa mu darilo kedykoľvek predtým. Pyramídu štátnického úspechu stavia na absencii odtlačku svojej poltopánky v komplexe u Bašternáka, tá sa zato v tomto okamihu nachádza na tvári ministra Maďariča.

„Ja som jasne sa vyjadril, že pre mňa, čo sa týka koncesií, bola vec zodpovedaná spôsobom, že SNS nebude zvyšovať koncesionárske poplatky, lebo to nie je pre SNS téma dňa a nemyslím si, že je to téma dňa aj pre RTVS. Vzniklo to z iniciatívy ministra. Pokiaľ to načal, mal si byť vedomý celej zodpovednosti. Je to problém Mareka Maďariča,“ pritláčal nohu v rádiu Expres v pondelok Danko.

V nedeľu svoj refrén spieval znova. „Chcem, aby táto vláda brala ľuďom z peňaženky, až ako posledné riešenie. Hovorím, že máme dostatočné ekonomické úspechy a chcel by som, aby nech radšej ostane v RTVS status quo, ako by sme mali nečitateľne navyšovať rozpočet,“ vyhlásil Andrej Danko Jánošík v TA3.

Žiaden strach. Líder SNS fakt, že by sa verejnoprávne médium snažil ovládnuť, vylúčil. Diváci si vydýchli a v najbližšom prieskume agentúry FOCUS tak môže predseda ašpirovať na novú métu sympatií naprieč politickým spektrom.

Ukončime trápenia s koncesiami, pridrahými externými dodávateľmi či zmenou názvu telerozhlasu. Ambície sú zhmotnené. Dramatických káuz s dvojbodkami bude skrátka pribúdať dovtedy, kým Robert Fico Dankovi neodovzdá vôdzku od labradora Larryho. Premiérom totiž môže byť len jeden.

Robert Fico a Andrej Danko TASR/M. Svítok

S bulvárom naveky. A nikdy inak

Televízia JOJ sa konečne dostala na pozíciu televízneho lídra. Markízu však neporazila náskokom v sledovanosti, ale vo výške pokuty, ktorú dostala od Rady pre vysielanie a retransmisiu. Tá jej reláciu Naj, naj, naj ocenila neskromne rovno 30-tisícmi eur.

Bolo tam všetko. Šou odvysielaná koncom minulého roka, v ktorej sa mihla aj neslávne známa Martinka z Turca, obsahovala podľa Rady „vulgárne, obscénne a expresívne vyjadrovanie, bola nevhodná pre maloletých divákov a svojím obsahom zasiahla do ľudskej dôstojnosti účinkujúcich.“

Posmrtné satisfakcie Martinke už nepomôžu. No ako zdvihnutý prst lajkozberným médiám, ktoré jej s vervou krepčili aj na rakve, možno trochu poškrabe.

Poškrabať by si zaslúžil aj denník Plus JEDEN DEŇ, tomu sa totiž podarilo zaujať samotného prezidenta Kisku. Denník totiž prvý školský deň Kisku juniora zhrnul v jednej vete: Prišiel, videl a zdrhol domov.“ Ako sa neskôr ukázalo, pravda bola predsa len trochu širšia a Plus JEDEN DEŇ si len tlmil dozvuky uhorkovej sezóny.

Keď tlieska Rostas

„Zástancovia konšpiračných teórií sú zvyčajne označovaní za bláznivých teoretikov. Teraz, 15 rokov po tragédii, štvorica fyzikov v rešpektovanom časopise Europhysics News Európskej fyzikálnej spoločnosti spochybnila oficiálne výsledky vyšetrovania pádu Svetového obchodného centra v New Yorku,“ začína dramaticky článok z Českej tiskovej kanceláři (ČTK). Text sa následne ako oheň niesol viacerými slovenskými médiami. 

Kým si predplatíme Zem a Vek a na hlavu umiestnime alobalové čiapočky, krátky moment sebareflexie. Nie, magazín Europhysics News nie je magický vedecký zdroj, a to ani v prípade, že médiám markantne zvyšuje počet RU-čiek. Hlbšie tému rozpracoval denník SME či časopis Týždeň.

A my teraz aspoň vieme, prečo Hillary Clintonová pri pamätníku Dvojičiek zmalátnela. Určite jej informáciu, že investigatívny článok o ich páde prevzala ČTK a toľké slovenské médiá, vytárala Madeleine Allbrightová.

Alebo videla Hillary novú fotografiu Tibora Rostasa?

Facebook, Tibor Eliot Rostas

S dávkou mediálno - politickej satiry sa uvidíme opäť o sedem dní. Krásny nový týždeň, veľa horúcich chvíľ a požehnané voľno!

01 - Modified: 2016-08-30 13:36:53 - Feat.: 0 - Title: Týždeň v médiách: Kaliňákovo sérum pravdy a metastázy slovenskej online žurnalistiky
01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 16:50