Podnikatelia Patrik Tkáč a Daniel Křetínskyarchív
StoryEditor

Křetinský a Tkáč rozširujú v Česku svoje portfólio. Spustia nový spravodajský portál

23.09.2016, 08:34
Nový portál povedie bývalý šéfredaktor Eura.

Český mediálny dom Czech News Center (CNC), ktorý patrí podnikateľom Patrikovi Tkáčovi a Danielovi Křetínskemu spustia nový spravodajský portál. "Na súčasný český mediálny trh prinesie serióznu žurnalistiku, nezávislosť a nepovrchnosť. Ide mu o obsah zbavený balastu a ideológie. Od ostatného trhu sa bude odlišovať nielen obsahovou stránkou, ktorá sa zameria na Česko a čiastočne aj na zbytok globalizovaného sveta, ale aj vizuálnou podobou. V oboch prípadoch pôjde "proti prúdu" súčasných mainstreamových internetových portálov s dôrazom na kvalitu obsahu. Chce sa zaradiť medzi najdôležitejšie portály v Česku a byť zdrojom kvalitných a relevantných informácií," uviedla k novému webu hovorkyňa mediálneho domu CNC Adéla Mikešová.

 MediaHub.cz napísal, že nový portál  povedie bývalý šéfredaktor Eura Michal Půr, ktorý práve kvôli tomu opustil svoje predchádzajúce pôsobisko. 

Podľa portálu Mediaguru.cz je CNC podľa mesačných augustových dát NetMonitoru štvrtým najväčším prevádzkovateľom českého internetu (PC: 3,6 mil. reálnych užívateľov, mobil: 2 mil., tablet: 798 tisíc). V júli dosiahla súhrná návštevnosť 4,23 mil. užívateľov. K zvýšeniu dosahu na internetu pomohla podľa Mediaguru.cz aj akvizícia online titulov bývalej Mladej Fronty, predovšetkým serveru E15.cz.

CNC v Česku vydáva denníky Bleska, Aha!, Šport, magazín Reflex, Blesk pre ženy či OK!.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 08:19