StoryEditor

Októbrové novinky v kinách: Mysteriózna snímka Dievča vo vlaku či Inferno s Tomom Hanksom

25.09.2016, 08:35
Autor:
hrnhrn
Do kín prichádza očakávaná novinka pre všetkých milovníkov napätia a záhad, ktorá nadväzuje na úspešný Da Vinciho kód.

Začiatkom októbra príde do kín mysteriózna filmová adaptácia knižného bestselleru Dievča vo vlaku, v polovici mesiaca debutuje Inferno, triler plný záhad s Tomom Hanksom v úlohe symbológa Roberta Langdona. Druhú polovicu mesiaca odštartuje česká komédia Bezva ženská na krku a na záver mesiaca dorazí Účtovník, akčný hit s pútavou zápletkou a Benom Affleckom v hlavnej úlohe.

Dievča vo vlaku

Snímka je nakrútená podľa rovnomennej knihy britskej autorky Pauly Hawkins, ktorá sa stala bestsellerom roka 2015. Rachel každé ráno cestuje tým istým vlakom do Londýna okolo mesta Witney. Vlak prechádza okolo jej starého domu, kde býva jej exmanžel so svojou novou manželkou Annou. O pár domov ďalej každý deň vidí zase iný manželský pár. Rachel si postupne tento pár obľúbi a sama pre seba si ich pomenuje, Jess a Jason. Ich život sa jej zdá dokonalý a Rachel im zároveň závidí aj praje ich šťastie.. Rachelino manželstvo sa rozpadlo, nedávno prišla o prácu, býva v podnájme a každý deň predstiera, že chodí do roboty. Potom však uvidí niečo šokujúce - oznam v novinách, že „Jess“, pani dokonalá, je nezvestná - a odrazu sa všetko zmení.

  • Réžia: Tate Taylor
  • Hrajú: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans
  • Premiéra: 6. 10. 2016

Inferno

Známy symbológ sa púšťa do pátrania po stopách, ktoré súvisia so samotným Dantem. Keď sa Langdon prebudí so stratou pamäte v talianskej nemocnici, spojí svoje sily so Siennou Brooksovou, doktorkou, do ktorej Langdon vkladá nádej, že mu pomôže stratené spomienky znovu získať. Spoločne sa pustia do preteku s časom, ktorý ich prevedie naprieč celou Európou v snahe zabrániť smrtiacemu globálnemu sprisahaniu.

  • Réžia: Ron Howard
  • Hrajú: Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy, Ben Foster, Sidse Babett Knudsen
  • Premiéra: 13. 10. 2016

Bezva ženská na krku

Sympatická Eliška je na plný úväzok milujúcou manželkou charizmatického a bohatého Pavla. Avšak len do tej doby, než ju na prahu štyridsiatky milým a korektným spôsobom požiada o rozvod. Keď nový život, tak od základov! Eliška sa rozhodne začať od nuly ako učiteľka v malej stredočeskej dedinke. Rázovitý a hyperaktívny starosta nasťahuje Elišku do jedného domu s mrzutým Božíčkem, ktorý vďaka svojim vlastným nešťastným skúsenostiam s "ženskejma definitívne skončil".

  • Réžia: Tomáš Hoffman
  • Hrajú: Ondřej Vetchý, Petra Hřebíčková, Václav Postránecký, Miroslav Táborský, Jiří Langmajer, Ondřej Malý, Tereza Kostková
  • Premiéra: 20. 10. 2016

Účtovník

Christian Wolff je matematický génius, ktorý má lepší vzťah k číslam ako k ľuďom. Pod zásterkou malomestskej účtovnej kancelárie pracuje ako nezávislý účtovník pre niekoľko najnebezpečnejších zločineckých organizácií na svete, s postupným sťahovaním slučky zo strany oddelenia pre boj s organizovaným zločinom ministerstva financií, na čele ktorého stojí Ray King (J.K. Simmons), Christian prijme legálneho klienta: dobre zavedenú spoločnosť zaoberajúcu sa robotikou, v ktorej účtovníčka (Anna Kendrick) zistila nezrovnalosti vo výške miliónov dolárov.

  • Réžia: Gavin O’Connor
  • Hrajú: Anna Kendrick, J.K. Simmons, Ben Affleck, Jon Bernthal
  • Premiéra: 27. 10. 2016

V novembri môžu diváci očakávať napríklad akčný hit Doctor Strange, epické fantasy Fantastické zvery a ich výskyt či animovaný snímok Trollovia pre deti a celú rodinu.

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 13:16