StoryEditor

Premiérový október: Nové seriály Pustina a Mladý pápež či oscarový film Carol

04.10.2016, 16:32
Autor:
hrnhrn
Tipy na seriály a filmy, ktoré sa oplatí v októbri vidieť na HBO a HBO GO.

Premiéra dramatickej minisérie Pustina

Novou minisériou nadväzuje HBO Europe na celosvetový trend takzvanej quality TV, ktorý odštartovala už seriálmi Terapie, Hořící keř či Mamon. V temnom príbehu Pustiny sa preplieta niekoľko dejových línií. Réžie sa zhostili uznávaný reklamný režisér Ivan Zachariáš a držiteľka Českého leva Alice Nellis. Autorom je Štěpán Hulík, scenárista Hoříciho keře – trojdielneho televízneho filmu o Janovi Palachovi a udalostiach medzi jeho blízkymi, ktorý natočila Agnieszka Hollandová.

V osemdielnej minisérii Pustina sa predstavia známi herci ako Zuzana Stivínová či Jaroslav Dušek v netradičných rolách. Seriál svojím nadštandardným filmárskym spracovaním prevyšuje bežnú televíznu tvorbu a je už teraz označovaný za udalosť jesennej sezóny. S úspechom sa premietal na karlovarskom filmovom festivale a teraz mal medzinárodnú premiéru na festivale v Toronte.

​​Kriminálna dráma Pustina bude mať premiéru na HBO v nedeľu 30. októbra o 20:00 a potom každú ďalšiu nedeľu o 20:00. HBO GO uvedie 30. októbra hneď dva diely naraz. Každý týždeň potom pribudne ďalší diel, takže HBO GO bude vždy o týždeň dopredu pred lineárnym filmovým kanálom HBO. Víkend počas premiéry seriálu (29. – 30. 10.) bude HBO dostupná voľne bez predplatného a na HBO GO voľne bez registrácie.

Nedeľné filmové premiéry

Druhú októbrovú nedeľu uvedie HBO Most špiónov. V špionážnej dráme oscarového režiséra Stevena Spielberga hrá skvelý Tom Hanks amerického právnika Jamesa Donovana. Ten je počas studenej vojny vybraný, aby na súde hájil sovietskeho špióna. Film bol nominovaný na šesť Oscarov, sošku si nakoniec odniesol Mark Rylance za rolu sovietskeho špióna.

Tretia októbrová nedeľa bude patriť filmu Carol o zakázanej láske dvoch žien v New Yorku v päťdesiatych rokoch. Herečky v hlavných úlohách Cate Blanchett a Rooney Mara boli za svoje výkony nominované na Oscara, Mara získala cenu pre najlepšiu herečku na festivale v Cannes.

V predposlednú októbrovú nedeľu uvedie HBO snímku Ant-Man o neobvyklom superhrdinovi a poslednú októbrovú nedeľu český horor Polednice s Aňou Geislerovou v hlavnej úlohe.

V nových seriáloch sa predstavia Sarah Jessica Parkerová aj Anthony Hopkins

Americký seriál Westworld je inšpirovaný filmom z roku 1973, ktorý napísal a režíroval Michael Crichton (autor Jurského parku). V remake sci-fi drámy vo veľkom štýle sa v hlavných úlohách objaví Anthony Hopkins ako geniálny tvorca a zakladateľ Westworldu, Ed Harris ako zlosyn, Evan Rachel Wood v úlohe mladej ženy, ktorá zistí, že celý jej život je jedna veľká lož a James Marsden ako pohľadný pištoľník.

​V novom komediálnom seriáli Rozvod (Divorce) bude Sarah Jessica Parkerová presviedčať divákov, že i rozvod môže byť zábava. Niekdajšia hviezda Sexu v meste stvárňuje ženu, ktorá po viac než desiatich rokoch manželstva a dvoch deťoch začne prehodnocovať svoj život i napätý vzťah so svojím mužom. A príde k záveru, že by sa mali rozísť. Príbeh jedného veľmi, veľmi dlhého rozvodu je prešpikovaný britkým a realistickým humorom.

Na HBO GO bude mať v utorok 25. októbra premiéru seriál Mladý pápež (The Young Pope) od oscarového režiséra Paola Sorrentina. Hlavnú úlohu stvárnil Jude Law, v úlohe americkej mníšky Mary žijúcej vo Vatikáne sa predstaví oscarová Diane Keaton. HBO GO uvedie každý týždeň dve epizódy naraz.

01 - Modified: 2021-07-02 05:33:47 - Feat.: - Title: Mapa streamovacích služieb sa mení 02 - Modified: 2021-05-18 12:35:52 - Feat.: - Title: Amazon chce za deväť miliárd dolárov prevziať hollywoodske štúdio MGM 03 - Modified: 2021-03-31 14:54:29 - Feat.: - Title: 10 seriálových tipov podľa redakcie Stratégií 04 - Modified: 2021-01-13 06:31:54 - Feat.: - Title: Kultový seriál Sex v meste bude mať pokračovanie 05 - Modified: 2021-01-05 13:10:03 - Feat.: - Title: Sedem seriálových pokračovaní, ktoré by ste si v roku 2021 nemali nechať ujsť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 22:16