Noviny, okuliare, raňajkyArchív HN
StoryEditor

The Independent je po 20 rokoch v zisku. Pomohol mu prechod na internetovú verziu

21.10.2016, 11:21
Autor:
ČTKČTK
Denník zvýšil príjmy z digitálneho obsahu aj z inzercie.

Britský denník The Independent, ktorý kvôli finančnému prepadu zastavil v marci tohto roka tlačenú verziu novín a prešiel len na elektronickú verziu, je po viac než 20 rokoch opäť v zisku. Stredoľavý denník oznámil, že príjmy z digitálneho obsahu sa mu za posledný rok do konca septembra zvýšili o 75 percent, príjmy z reklamy vzrástli o 45 percent.

Vedenie spoločnosti uviedlo, že The Independent v celom svete zamestnáva viac než 100 novinárov a v lete mal 74,3 miliónov užívateľov. To je voči marcu o 18 percent viac.

"Tento historický návrat k rentabilite dokazuje možnosti, aké ponúka prechod na plne elektronický formát," povedal k rozhodnutiu zastaviť tlačenú verziu predseda denníka Justin Byam Shaw, ktorého citovala agentúra AFP.

​The Independent, ktorý vznikol v roku 1986, v dobe najväčšej slávy predával viac než 420-tisíc výtlačkov denne. Pred úplným prechodom na internet to bolo už len asi 40-tisíc výtlačkov, čo bolo omnoho menej než mali bulvárne noviny ako The Sun a Daily Mail alebo klasické denníky ako The Times, The Guardian a The Daily Telegraph.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 04:00