NépszabadságTASR/Ladislav Vallach
StoryEditor

Zrušený denník Népszabadság predávajú ako prílohu časopisu bezdomovcov

25.10.2016, 11:09
Autor:
TASRTASR
Súčasťou vydania je aj výber najlepších prác fotoreportérov Népszabadságu uplynulého štvrťstoročia.

Zrušený maďarský opozičný denník Népszabadság vyšiel ako príloha časopisu Fedél nélkül (Bez strechy), ktorý v budapeštianskych uliciach od minulého štvrtka rozširujú bezdomovci. Podľa spravodajského servera hu.euronews.com časopis s touto prílohou vydali v náklade 12-tisíc kusov, pričom zisk z predaja periodika, ktorého cena je dobrovoľná, zostane bezdomovcom.

​Euronews pripomína, že situáciu možno vnímať aj ako symbolickú, pretože prílohu napísali novinári, ktorí sa po zrušení vydávania Népszabadságu už nedostali do svojich redakčných kancelárií.

Súčasťou vydania, o ktorý je veľký záujem Budapešťanov, je aj výber najlepších prác fotoreportérov Népszabadságu uplynulého štvrťstoročia. Predseda frakcie vládnej strany Fidesz Lajos Kósa v súvislosti so zrušením vydávania Népszabadságu dnes v parlamente povedal, že v nedeľu bol prvý sviatok výročia protikomunistickej revolúcie 1956, o ktorom Népszabadság - "zrodený z krvavého potlačenia tejto revolúcie" - už neinformoval.

Vydavateľská spoločnosť Mediaworks 8. októbra pozastavila vydávanie Népszabadságu i jeho internetovej verzie. Vydavateľ, ktorý sa údajne dostal do rúk blízkych vláde, v oficiálnom komuniké zdôvodnil tento krok pripravovanou zmenou koncepcie. Všetky doterajšie plánované schôdzky vydavateľa s vedením novín, ktoré by mohli viesť k obnoveniu vydávania, boli neúspešné.

01 - Modified: 2016-10-26 08:47:16 - Feat.: - Title: Népszabadság má nového majiteľa. Kúpila ho firma blízka maďarskému premiérovi 02 - Modified: 2016-10-26 08:20:12 - Feat.: - Title: Prestáva vychádzať najväčší maďarský ľavicový denník. Ľudia na protest vyšli do ulíc
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 03:22