TV Markíza
StoryEditor

Televízia Markíza informuje, že odchádza z terestriálu. Pomáha aj Horná Dolná

01.11.2016, 20:06
Autor:
(pš)(pš)
Divákov vyzýva, aby sa rozhodli pre iný spôsob príjmu.

Jedna z reportáží hlavnej spravodajskej relácie televízie Markíza sa prvý novembrový deň venovala faktu, že Markíza od januára 2017 odchádza z terestriálu. "Od nového roku naša televízia zásadne mení spôsob vysielania", uviedol na úvod reportáže moderátor Patrik Švajda. Vzápätí sa spýtal ako bude vyzerať televízne vysielanie v budúcnosti. Na otázku moderátora odpovedal  digitálny odborník Ondrej Macko. Ten hovoril o tom, že naladiť televízie cez terestriál bude niekedy problém a dobrý signál bude závisieť napríklad od počasia.

Slovo neskôr dostal technický riaditeľ TV Markíza Zdenko Ryšavý, ktorý divákom oznámil, že od 1.1. 2017 sa televízia Markíza rozhodla opustiť terestriálne, teda klasické anténové vysielanie. Televízia bude rada, ak diváci nenechajú túto informáciu na náhodu a zistia si, či majú terestriálne vysielanie. Ryšavý odporúčal, aby v prípade, že diváci televíziu prijímajú prostredníctvom terestriálu, aby si do konca roka preverili ponuky operátorov - či už satelitu, káblovky alebo IPTV a rozhodli sa pre nejakú z ich ponúk.  Roman Calík, šéfredaktor technologického webu hovoril o tom, že najväčšou výhodou takejto zmeny je väčšia kvalita príjmu signálu.

Televízia Markíza oznámila v polovici augusta, že od nového roka 2017 opúšťa terestriálne vysielanie. Diváci si ju už nebudú môcť od nového roka naladiť voľne, bezplatne cez anténu, ale bude iba v ponuke prevádzkovateľov televíznych staníc. Skupina Markíza mení  spôsob svojej distribúcie, z voľnej free to air televízie prechádza do spoplatnenej pay TV. 

Od januára teda už nebude voľne dostupná, čo sa môže odzrkadliť na jej sledovanosti. Odhaduje sa, že náš líder môže prísť o 7 - 10 % sledovanosti. Preto je pre televíziu veľmi dôležité, aby sa diváci na tento prechod pripravili čo najskôr a terestriál vymenili sa dostupné balíčky u prevádzkovateľov a operátorov.

Aktualizované:

Správa v hlavnej spravodajskej relácii o tom, že Markíza končí od nového roka v terestriálnom vysielaní nie je jediná lastovička na túto tému. Televízia Markíza spustila väčšiu kampaň, súčasťou ktorej je aj vlastná podstránka akonaladit.markiza.sk. Vysvetľuje na nej nielen dôvody svojho rozhodnutia, ale ponúka divákom rady čo majú urobiť, aby od nového roka neprišli o stanice skupiny. Markíza na svojej stránke hovorí o tom, že sleduje najnovšie trendy v digitálnom svete, a preto sa rozhodla k 31. decembru 2016 upustiť od šírenia signálu prostredníctvom klasickej televíznej antény. Televízia prízvukuje, že od nového roka  diváci budú môcť svoje obľúbené stanice sledovať v ostrej HD obrazovej kvalite s množstvom atraktívnych doplnkových služieb. K tým patrí napríklad videoarchív.  

K informačnej kampani využíva aj starostu Hornej Dolnej Petra Sklára. Ten divákom hovorí o tom, že keď v Hornej Dolnej oznámili, že Markíza nebude vysielať cez anténu, zľakla sa celá dedina. Ale vyriešil som to na parádu: na horný koniec si dali káblovku, do krčmy satelit.  

Markíza na podstránke odpočítava dni, dokedy bude ešte v terestriánom vysielaní, zároveň zriadila callcentrum.

Informačná kampaň bude prebiehať aj v televízií, svedčí o tom napríklad už spomínaná reportáž v hlavných správach ako aj dnešné Teleráno, ktoré sa tejto téme venovalo tiež. 

01 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 02 - Modified: 2024-02-28 10:46:29 - Feat.: - Title: Vladimír Mužík nastupuje do vedenia CME. Zároveň zostáva šéfom MAFRA Slovakia 03 - Modified: 2023-09-25 10:43:58 - Feat.: - Title: Predvolebná debata Markízy: Šimečka zmenil názor. Televízia až do poslednej chvíle netuší, kto príde diskutovať 04 - Modified: 2023-07-18 11:17:41 - Feat.: - Title: Je to oficiálne. Novým generálnym riaditeľom Markízy bude Peter Gažík 05 - Modified: 2023-06-09 11:43:39 - Feat.: - Title: Hviezdy Ivety Ferencová a Germani aktuálne točia vlastné seriály v Chorvátsku
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 20:32