BrexitReuters
StoryEditor

Britské médiá zverejnili uniknutú správu. Vládu kritizuje za brexit

15.11.2016, 13:23
Autor:
(čtk)(čtk)
BBC a denník The Times zverejnili dokument, v ktorom sa uvádza, že britská vláda nemá žiaden plán pre odchod z Európskej únie.

Kvôli rozporom vnútri kabinetu sa na ňom nedokáže zhodnúť skôr ako za pol roka. Hovorca vlády však poprel, že by údajné interné oznámenie, ktoré pripravil pre vládu nemenovaný poradca, bolo pravé. BBC s odvolaním sa na vládny zdroj uviedla, že ide o nevyžiadanú správu istej poradenskej firmy.

Správa tiež uvádza, že jednotlivé ministerstvá pracujú na viac ako 500 projektoch týkajúcich sa takzvaného brexitu a vláda bude možno musieť zamestnať ďalších 30.000 štátnych úradníkov. Premiérku Theresa MAY dokument nazvaný Brexit Update kritizuje, že sa snaží brexit zvládať sama.

„To nie je správa pre vládu a tvrdenia v nej obsiahnuté neuznávame,“ uviedol vládny hovorca, citovaný agentúrou Reuters. „Vláda sa sústredí na to, aby (odchod z únie) čo najlepšie zvládla a aby bol brexit úspešný,“ dodal. Taktiež britský minister dopravy Chris Grayling povedal pre BBC, že „jeho skúsenosť je úplne iná“ a že vláda pracuje ako tím.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 18:14