StoryEditor

Ivan Kmotrík chce v Česku kúpiť tretiu najväčšiu sieť trafík

19.11.2016, 18:59
Autor:
(pš)(pš)ČTKČTK
Kúpou sa už zaoberá antimonopolný úrad.

Slovenský podnikateľ Ivan Kmotrík má záujem o kúpu tretej najväčšej českej spoločnosti trafík - spoločnosť Valmont CR. Valmont CR  prevádzkuje v Česku viac ako sto trafík na uliciach, v supermarketoch ako aj v obchodných centrách.

Podnikateľ tak chce urobiť prostredníctvom svojej spoločnosti v  Česku - PressMedia. Tá bola založená ako výhradný partner a dcérska spoločnosť slovenskej distribučnej firmy Mediaprint-Kapa, ktorá je u nás najväčším distribútorom periodík.

PressMedia sa v Česku zaoberá distribúciou a predplatným českých periodických a neperiodických tlačených titulov, filmových a hudobných nosičov. Spoločnosť zabezpečuje aj predplatné slovenských titulov v Česku. PressMedia spolupracuje so sesterskou slovenskou spoločnosťou GGT, ktorá v Česku prevádzkuje vlastnú sieť asi štyridsiatich predajní Tabák -Tisk GG TABAK – PressMedia. V prípade, že sa kúpa podarí, Ivan Kmotrík získa okolo 150 trafík, stane sa tak tretím hráčom na českom trhu.

Transakciu momentálne posudzuje antimonopolný úrad - Úrad na ochranu hospodárskej súťaže.

Valmont CR vlastní podnikateľ Radek Janíček. V roku 2015 sa tržby spoločnosti vyšplhali na 1,5 mld. Kč (55 483 632 eur), na tento rok plánovala spoločnosť zvýšenie na 1,6 mld. Kč (59 182 541 eur). Podľa českých Hospodárskych novín si Janíček ocenil firmu v tomto roku na pol miliardy českých korún.

Podnikateľovi Ivanovi Kmotríkovi na Slovensku v mediálnom prostredí okrem distribučnej spoločnosti Mediaprint-Kapa patria tlačiarne Slovenská Grafia, mediálna agentúra Unimedia a spravodajská televízia TA3, ktorá momentálne prechádza personálnymi zmenami. Z postu generálneho riaditeľa odišiel Martin Ilavský, generálnou riaditeľkou sa stala Martina Kyselová. Zmena nastala aj na stoličke šéfa obchodu - Zitu Balkovú po niekoľkých rokoch vystriedal Andrej Straka. Všetky mediálne spoločnosti zastrešuje spoločnosť Grafobal Group.

01 - Modified: 2017-02-23 19:53:42 - Feat.: - Title: Kmotrík ovládol českú sieť trafík. Je už druhou v portfóliu jeho spoločnosti PressMedia 02 - Modified: 2017-02-23 18:55:31 - Feat.: - Title: Kmotrík mení šéfa svojej televízie
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:44