StoryEditor

Nahota končí. Kalendár Pirelli 2017 ukazuje ženy Hollywoodu inak

30.11.2016, 12:12
Autor:
ČTKČTK
"Myslím si, že sexi je niečo veľmi, veľmi skrytého, nie indikovaného," hovorí fotograf Peter Lindbergh.

Preslávený kalendár Pirelli pre rok 2017 ponúka zábery 14 slávnych herečiek. Hviezdy Hollywoodu ako Uma Thurman, Helen Mirren či Nicole Kidman pritom súhlasili s tým, že je fotograf Peter Lindbergh zveční takmer nenalíčené. Kalendár ponúka ich čiernobiele snímky. Na väčšine sú ženy oblečené, čo je vzhľadom na tradičné erotické ladenie kalendára prekvapivé, konštatuje agentúra AP.

Nemecký fotograf a režisér Lindbergh v kalendári nazvanom Emotional upustil od polonahých modeliek z minulých ročníkov. "Ide o dramatický odklon od erotických záberov, ktoré v posledných desiatkach rokov preslávili vo svete kalendár od talianskeho výrobcu pneumatík," napísala agentúra AP.

"Sexi poňatie je spravidla spájané s bikinami a vysokými podpätkami, zatiaľ čo ja to vnímam úplne inak. Myslím si, že sexi je niečo veľmi, veľmi skrytého, nie indikovaného," vysvetlil Lindbergh.

​V 44. ročníku kalendára Pirelli sa predstavuje sedem držiteliek filmových Oscarov: Nicole Kidman, Helen Mirren, Lupita Nyong'o, Penelope Cruz, Julianne Moore, Alicia Vikander a Kate Winslet.

Okrem nich sú v kalendári herečky, z ktorých mnohé získali oscarové nominácie, ako Charlotte Rampling, Jessica Chastain, Uma Thurman, Lea Seydoux, Robin Wright, Rooney Mara a Zhang Ziyi. Ako "čestného hosťa" Lindbergh do kalendára zaradil tiež profesorku moskovskej univerzity Anastasiu Ignatovú.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 00:48